Politiet lover kontrol med Unger-demo
Københavns Politi holder et vågent øje med Ungdomshuset, der har planlagt en uanmeldt demonstration i dag.

Ungdomshuset vil lave demonstration i dag lørdag klokken 16.00 uden at have anmeldt det til politiet. Og det skal de have lov til, hvis bare der er en ansvarlig, og de overholder spillereglerne. Hvis ikke de kan det, kommer de ikke ud at gå.

Det siger Flemming Steen Munch, vicepolitiinspektør og talsmand for Københavns Politi, der lover styr på sagerne, hvis der skulle ske ballade.

»Når der er en demonstration udpeger vi altid en ansvarlig og aftaler ruten og forklarer om spillereglerne ved en demonstration. Det gør vi altid ? også i dag. Og hvis de kan finde ud af de betingelser, er der ikke noget i vejen for en demonstration. Hvis ikke de kan det, så kommer de ikke ud af demonstrere, og det skal vi nok sørge for,« siger Flemming Steen Munch.

Torsdagens store demonstration for Ungdomshuset var anmeldt til politiet, men det hjalp tilsyneladende ikke, for på Ungdomshusets hjemmeside bliver der kaldt til endnu en demonstration på gaderne i København.
»Vi vil ikke finde os i at blive pisset på af politikerne og slået på af politiet. Så duk op klokken 16 ved Ungdomshuset til demonstration«, står der på Ungdomshusets hjemmeside.

Indtil videre er 300-400 unge demonstranter mødt frem foran huset på Jagtvej - både danskere og udlændinge - og der strømmer stadig folk til.