Politiet leder efter vidner til olietyveri
Borgere, der har set noget mistænkeligt omkring olielækage-området ved Holbæk, skal kontakte politiet.

Politiet beder nu offentligheden om hjælp i sagen om olieudslippet ved Holbæk.

Her forsøgte ukendte gerningsmænd at tappe olie fra en rørledning og endte med at forårsage en større lækage af dieselolie i et lokalt naturområde.

Midt- og Vestsjællands Politi leder efter vidner, der har "bemærket noget usædvanligt i området" omkring Knabstrup - herunder på Møllekrogens rasteplads ved Skovvejen.

Folk, der har set eller hørt noget, bedes kontakte lokalpolitiet i Holbæk på telefonnummeret 46 35 14 48.

Derudover efterforsker politiet fortsat sagen og "kan ikke komme med yderligere oplysninger", lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge de seneste oplysninger fra Foreningen af Danske Olieberedskabslagre, som ejer den tyveriramte rørledning, nåede der at fosse 7000 liter dieselolie ud i naturen, før lækagen blev stoppet.

Der er ikke risiko for yderligere forurening, og det forurenede område er indkapslet med flydespærrer, oplyser politiet.

- Vi fortsætter med oprydningen onsdag, og heldigvis ser det ikke ud til at have lavet nogen betydelig skade på naturen, så det er kun godt, fortalte politiinspektør Jens Børsting til Ritzau tirsdag aften.

Oprydningsarbejdet fortsætter de kommende dage, og myndighederne vil tage kontakt til de berørte beboere i området. Der skulle dog ikke være fare for hverken drikkevand eller den lokale fiskebestand, lyder det.

Den tyveriramte olieledning - på ti tommers tykkelse - går tværs over Sjælland fra raffinaderiet i Kalundborg til et olielager i Hedehusene, der ligger vest for København

Politiet modtog anmeldelsen om udslippet mandag aften.

/ritzau/