Politiet har lukket DTU i Ballerup
Foto: Localeyes
Stor udrykning til uddannelsesinstitution skyldes "mistænkeligt forhold", siger politiet.

En trussel om en bombe fik onsdag morgen politiet til at gå i aktion ved DTU Ballerup Campus. Skolen blev lukket for undervisning hele dagen, oplyser politiet.

Det er tredje gang inden for kort tid, at politifolk rykker ud til en uddannelsesinstitution på grund af trusler.

Onsdagens sag drejede sig om et "mistænkeligt forhold", lød det i første omgang fra Københavns Vestegns Politi, som fik meldingen lidt efter klokken syv.

Der var tale om en større udrykning, oplyses det til Ritzau.

Aktionen fandt sted, inden undervisningen skulle begynde, og derfor var der ikke nødvendigt at foretage en evakuering, oplyser politiet. På DTU Ballerup er der cirka 2500 studerende.

Politiet beder onsdag eftermiddag om tip fra personer, som kan have viden om truslen.

I øvrigt blev undervisningen tirsdag ligeledes spoleret for mange studerende på HF & VUC i Helsingør.

Her blev cirka 300 elever og 30 lærere i tre timer holdt inde i deres klasselokaler og på lærerværelset på grund af en oplysning om, at kvinde rendte rundt på stedet med en pistol.

Anmeldelsen var efter alt at dømme falsk, og nu forsøger politiet at finde frem til den, der indtelefonerede oplysningen.

I en tredje sag blev en uddannelsesinstitution i Ishøj forleden lukket ned på grund af trusler fra en bortvist elev. Vedkommende er for tiden varetægtsfængslet. Han sigtes for at have truet med et skoleskyderi, men nægter sig skyldig.

I øvrigt fastslog Højesteret i 2015, at straffen for bombetrusler skulle hæves betragteligt i forhold til det hidtidige niveau.

Udgangspunktet i den slags sager er fængsel i tre måneder, sagde dommerne i en generel præmis i den principielle sag. Årsagen er, at trusler kan skabe utryghed og i øvrigt kan medføre store udgifter i forbindelse med udrykning af politi og andre.

Sagen i Højesteret skyldtes bombetrusler mod Lalandia.

Den tiltalte var kommet med trusler i tre omgange, og politiet brugte cirka 500 mandetimer, ligesom Lalandia mistede indtægter. I hans tilfælde lød straffen på fængsel i seks måneder, hvoraf en del blev gjort betinget af samfundstjeneste.

/ritzau/