Politiet har identificeret drive-by-bil
Politiet har løsladt 16 af de 17 mænd, der i går blev anholdt efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Bandeenheden leder efter den stationcar, der blev skudt fra på Nørrebro i går. Politiet ved hvem ejeren er, men ikke hvor han er.

Først ledte politiet efter en hvid bil, og senere efter en mørk, men nu mener bandeenheden at vide præcis hvilken bil, der i går blev brugt til et brutalt drive-by-skyderi.

Vicepolitiinspektør Lau Thygesen fortæller, at der er tale om en grå stationcar.

"Det er en Ford Escort stationwagon, og den har skader. Den har været i et færdselsuheld umiddelbart efter skyderiet," siger han til Newspaq.

Hvor politiet har den oplysning fra, vil han dog ikke fortælle endnu med henvisning til den intense efterforskning, politiet lige nu er i gang med.

Sagen er overgået til bandeenheden ved Københavns Politi, og enheden har også identificeret bilens ejer. Hvor vedkommende befinder sig står dog endnu ud i det uvisse. I det hele taget er politiet ikke lige på nippet til at finde en gerningsmand.

"Vi har ingen entydig retning at gå i, men der er flere muligheder, og vi holder dem alle åbne," siger han. '

I går blev 17 mennesker anholdt, men politiet mener ikke, de har noget med gårsdagens skyderi at gøre. Alligevel har de valgt at beholde en af dem. Han havde en pistol, og bliver derfor fremstillet for dommervagten i dag. Men der er altså ikke tale om gårsdagens gerningsvåben, mener Lau Thygesen.

"Han har ikke noget med skyderiet at gøre, men derfor kan man jo godt have en pistol. Det er ikke usædvanligt i de kredse."

Vicepolitiinspektøren ved ikke med sikkerhed, hvordan de to skudofre har det, men bekræfter dog, at ingen af dem er i livsfare.

Politiet fortsætter nu efterforskningen med afhøringer af vidner og ofre.