Politiet forventer rolig Vejlegårds-demo
Det bliver fredeligt, når der lørdag bliver demonstreret mod Restaurant Vejlegården, siger politiet.

Trusler om brandbomber mod fagforbundet 3F og en patron i posten til Restaurant Vejlegården har fået den faglige konflikt mellem de to parter til at eskalere.

Men alligevel forventer Sydøstjyllands Politi, at en varslet demonstration i Vejle lørdag til fordel for 3F vil forløbe stille og roligt.

- Rent politimæssigt har vi en opgave i forhold til, at der kommer mange mennesker ind i byen, og vi derfor skal håndtere vores infrastruktur og vores trafik - og det løser vi, siger politiinspektør Karsten Hansen fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi har en god dialog med deltagerne, og politiets opgave i denne her konflikt er, at tingene foregår i fred og fordragelighed. Det har de gjort hidtil, og jeg forventer, at det vil fortsætte sådan, så vi stort set ikke behøver politimæssigt at gå ind i demonstrationen, siger han.

Demonstrationen sker for at støtte "den danske model" på arbejdsmarkedet, som ifølge blandt andet 3F er truet, fordi Restaurant Vejlegården har indgået en overenskomst med Krifa, der ifølge 3F er dårligere end 3F's overenskomst.

Anonyme trusselbreve sendt til 3F og hjem til formanden for 3F's private adresse truer med brandbomber og stenkast, hvis demonstrationen gennemføres og blokaderne mod Restaurant Vejlegården opretholdes.

Også restauratør Amin Skov fra Vejlegården er blevet truet og har modtaget en patron med posten.

Demonstrationen starter klokken 13 fra rådhuspladsen i Vejle og er sat til at slutte klokken 17. Ifølge arrangementets Facebook-side har lidt over 1000 tilmeldt sig og godt 700 deltager måske.

3F's formand Poul Erik Skov Christensen opfordrer på sin Facebook side demonstranterne til at opføre sig pænt.

- Bliver i provokeret også på det groveste, så lad være med at tage handsken op, lad tosserne skabe sig og politiet tage affære. Faglig kamp er ikke slagsmål i gaderne. Og det skaber ikke sympati for den vigtige sag, demonstrationen sætter fokus på.

/ritzau/