Politiet finder slavelejr i Storbritannien
I fem måneder har politiet overvåget slavelejren, der ligger i Leighton Buzzard nordvest for London. Arkiv Foto: Colourbox
To hundrede betjente befriede i går 24 mænd, der har været holdt som slaver i op til 15 år.

Det var et gruopvækkende syn der mødte 200 kampklædte engelske betjente, da de stormede en slavelejr og befriede 15 mænd.

I fem måneder har politiet overvåget lejren, der ligger i Leighton Buzzard nordvest for London, hvor slaverne har levet under uhyrlige forhold, der ifølge en kilde minder om nazisternes koncentrationslejrer, det skriver den engelske avis The Sun.

Mændene har levet i deres eget skidt og affald i trange campingvogne, skurer, og selv hestebokse - nogle af ofrene var dækket i deres egen afføring.

Alle var de blevet tvunget til at aflevere deres personlige ejendele.

Størstedelen af de 24 mænd var britiske statsborgere, og en del var romaer af østeuropæisk oprindelse.

I forbindelse med politiets razzia anholdte de fire mænd og en kvinde, som mistænkes for at stå bag slaveriet.

Deres 'herre' havde lokket slaverne, der indtil da havde levet som hjemløse, med løftet om tag over hovedet og et job med løn.

Men i stedet blev mændene tvunget til at stå op klokken 05:00 hver morgen for at udføre hårdt arbejde, som de aldrig blev betalt for, og hvis de klagede, fik de alvorlige prygl.

Nogle af slaverne er så afmagret, at de skal på en speciel fedekur, da det er yderst farligt, hvis de tager på for hurtigt.

Kilde: The Sun