Politiet får fat i meget mere amfetamin
Politiet beslaglagde sidste år den største mængde amfetamin i 12 år - til gengæld mindre ecstasy og kokain.

De danske politikredse har oplevet en markant stigning i mængden af beslaglagt amfetamin, mens der findes væsentligt mindre ecstasy.

Det viser en samlet opgørelse over politikredsenes indberetning af narkotika for 2011. Her blev beslaglagt i alt 240 kilo amfetamin, hvilket er den største mængde de seneste 12 år.

Alene i forbindelse med en enkelt ransagning i Østjylland i januar beslaglagde politiet 38 kilo, mens Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i marts fik fat i 40 kilo, der blev forsøgt indsmuglet i en personbil ved den dansk-tyske grænse.

- Først og fremmest skyldes det, at vi efterforsker massivt mod det organiserede kriminelle miljø blandt rockerne og banderne, forklarer politiinspektør Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

- Det betyder, at vi har fået ledetråde ind til deres narkotikavirksomhed, og derfor har vi været i stand til at lave nogle ganske store beslag, tilføjer han.

Til gengæld er der ikke blevet beslaglagt så få ecstasytabletter i 12 år, som der gjorde i 2011. Her fik politiet samlet set fat i 16.042, og den største fangst fandt sted hos Syd- og Sønderjyllands Politi, der beslaglagde 5246 tabletter ved en ransagning i november.

Blandt andre hårde stoffer som heroin og kokain, er der sket et moderat fald. Politiet beslaglagde sidste år 36 kilo heroin og 43 kilo kokain - godt halvdelen i Københavnsområdet.

Men det betyder ikke, at narkotikabilledet i Danmark har ændret sig, forklarer Kim Kliver.

- Vi slår til, der hvor vi får åbningerne. Vi kunne lige så vel have skabt nogle resultater på de andre områder, men nu blev det amfetamin denne gang, siger politiinspektøren.

- Narkotikamarkedet er relativt stabilt. Det kan vi se på de markedspriser, som vi også følger lidt med i, tilføjer han.

Mængden af beslaglagt hash i 2011 er stort set identisk med året før og udgjorde 2325 kilo - blot otte kilo mere end året før.

/ritzau/