Politiet er klar hvis der igen opstår kø ved grænsen
Grænsekontrol og mange danskere på vej frem fra vinterferie skabte lørdag en kø på otte kilometer ved den dansk-tyske grænse. Foto: Colourbox/Free
Hvis der ligesom lørdag eftermiddag opstår kø med hjemvendte danskere fra ferie, er politiet forberedt.

Såfremt der søndag igen dannes kø ved den dansk-tyske grænse, er politiet klar til at nedbringe køtiden. Det fortæller politikommissær Jan Stokholm fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

- Hjemrejsetrafikken i dag vil nok ikke have samme tæthed som i går. Men hvis den kommer, kommer den hen en gang mod eftermiddagen, hvor vi er klar til at åbne et ekstra spor op.

- Det er vi klar til at gøre hurtigere, end det skete i går, siger han.

Politiet måtte lørdag eftermiddag åbne et ekstra spor ved grænsen, da danske trafikanter sad i en otte kilometer lang kø ved den dansk-tyske grænse.

Den kø er dog opløst, og trafikken glider søndag formiddag uproblematisk.

Det var en kombination af danskere på vej hjem fra vinterferie og grænsekontrol, der skabte kø ved grænsen lørdag.

- Vi har en midlertidig grænsekontrol, der er bygget op til at klare det trafikpres, der er i hverdagen, og det er klart, at når vi kommer frem til en weekend med ferietrafik, så vil der være kø.

- Det var der også i gamle dage, da der var grænsekontrol, siger han.

Hvis køen skulle blive særligt slem, kan bilister også søge efter andre grænseovergange ved Kruså og Padborg.

- Ellers henviser vi til, at folk må søge til de andre grænsekontroller ved at tage den sidste frakørsel på motorvejen inden grænsen, hvis det skulle komme dertil, siger han.

Lørdag gav køen ekstra ventetid på tre kvarter, men søndag formiddag er der ingen ventetid. På trods af den lange kø og ventetid, var der ingen klager lørdag ved grænsen.

- Det er et problem, der er afledt af, at der er kommet grænsekontrol. Og det er der ikke en eneste, der har mukket eller klaget over.

- Vejdirektoratet har ikke modtaget opkald omkring nogen, der ikke kunne forstå, hvorfor de sad i kø, siger han.

/ritzau/