Politiet efterlyser vidner til overfald
Den tidligere verdensmester i boksning Johnny Bredahl blev natten til søndag slået ned på Strøget på vej hjem fra en julefrokost.

Af Camilla Natascha Nivaro
cniv@dny.dk

Bokseren Johnny Bredahl, der har taget navneforandring til Johnny Wahid Johansen, blev natten til søndag slået ned på vej hjem fra en julefrokost.
»Johnny Wahid Johansen har fået en kraftig blodansamling under det ene øje. Vi går derfor ud fra, at han har fået et knytnævslag i ansigtet, der har forårsaget blodansamlingen, der breder sig fra øjet ned over kindbenet. Den ser meget voldsom ud,« siger vagthavende ved kriminalpolitiet, Niels Bogs-Grarup, til DNY.
Overfaldet fandt sted klokken 05.40 foran Østergade 22, og politi og ambulance ankom kort efter til gerningsstedet. Bokseren blev behandlet af ambulance­folk på stedet og efterfølgende kørt til skadestuen på Rigshospitalet, hvorefter han blev overført til hospita­lets traumecenter.
Politiet har endnu ikke fundet gerningsmændene bag overfaldet, men efterlyser tre, unge grønlandske mænd iført mørkt tøj, en af dem en rød høttetrøje. De tre mænd er blevet set forlade gerningsstedet omkring overfaldelsestidspunktet og sættes derfor i forbindelse med forbrydelsen. Politiet vil meget gerne i kontakt med vidner. Johnny Wahid Johansen erindrer nemlig ikke selv noget fra overfaldet.
»Johnny Wahid Johansen er søndag aften forstat under observation. Vi har afhørt ham. Han var temmelig fortumlet og forslået og har ingen erindring om overfaldet, men det er muligt, at han får hukommelsen tilbage. Ifølge hans kone er hans tilstand stabil, og man regner med, at han bliver udskrevet snarligt,« siger Niels Bogs-Grarup.
Johnny Wahid Johansen mangler ifølge Niels Bogs-Graup ikke nogle værdigenstande efter overfaldet, så politiet regner ikke med, at motivet for overfaldet har været røveri.