Politiet advarer før ungdomshusrydning
Når Ungdomshuset skal ryddes, skal politiet nok give borgerne besked, så de omkringboende kan tage deres forholdsregler. "Så meget som vi nu kan", siger politiets talsmand.

Efter lørdagens uroligheder på Nørrebro er situationen ifølge politiet tæt på normal, men en ny konfrontation kan blusse op, når Ungdomshuset skal tømmes og overlades til ejerne fra Faderhuset.

Men når det sker, skal politiet nok fortælle om det, siger vicepolitiinspektør og talsmand for Københavns Politi, Flemming Steen Munch.

»Rydningen sker tidligst efter nytår, og indtil da kan man jo håbe på, at de unge mennesker ændrer adfærd og besinder sig og dermed gør vores arbejde lettere. Hvis de ikke gør det, skal vi nok give befolkningen et praj i det omfang, det er muligt, men hvis der skal være et moment af overraskelse, giver det selvfølgelig sine begrænsninger,« siger Flemming Steen Munch.

Men før demonstrationen lørdag sagde du, at folk kunne være rolige. Hvordan kan man være rolig, når Ungdomshuset skal ryddes?

»Til forskel fra lørdagens demonstration kender vi det præcise tidspunkt for rydningen af huset. Det er væsentlig forskel, der gør at folk kan være mere rolige,« forklarer Flemming Steen Munch, der ikke havde planer om at rydde huset lørdag.

»Vi har ingen intensioner om at gøre det, før efter nytår. Og det holder vi fast på,« siger han.

I de kommende uger vil politiet skrue op for patruljeringen på Nørrebro for på den måde at holde fingeren på Ungdomshusets puls. Men det bliver diskret.

»De ønsker tydligevis en konfrontation, og den mulighed skal vi nok lade være med at give dem. Vi håber, det er gået op for de unge, at hvis man ter sig vanvittigt, havner man i spjældet,« forklarer Flemming Steen Munch, der også forventer en forholdsvis fredelig nytårsaften.

»Jeg kan ikke give nogen garanti for nytårsaften, men jeg forventer, at den vil foregå fredeligt,« siger han.

via Listen To News