Politiet advarer: Falske hjemmehjælpere hærger dansk ø
Fyns Politi advarer om, at antallet et tricktyverier er steget voldsomt i løbet af de senere år. Ældre borgere skal være på vagt, lyder det fra den fynske ordensmagt. Foto: Iris / modelfoto.
Antallet er tricktyverier er steget voldsomt de senere år på Fyn.

"Goddag, jeg er din nye hjemmehjælp, må jeg komme ind?"

Ovenstående sætning bør vække en sund skeptis på Fyn, hvor antallet af tricktyverier er steget voldsomt de senere år. Fyens.dk skriver, at antallet af tricktyverier er steget fra omkring 50 anmeldelser årligt til 94 sidste år.

Fyens Politi forklarer til det lokale medie, at det særligt er ældre borgere, som typisk er ofrene for de udspekulerede bagmænd.

- Generelt må vi opfordre til, at man er på vagt over for henvendelser på gaden eller ved hoveddøren, hvis de virker mistænkelige, siger politikommissær Leon Sørensen til Fyens.dk.

Kreativiteten er stor hos tricktyvene, der ikke er blege for at udgive sig for at være hjemmehjælpere eller indsamlere, og Fyens.dk skriver, at der ikke er tale om et Odense-fænomen, da ugerningene foregår over hele øen.

Leon Sørensen forklarer, at der tit er tale om østeuropæere på gennemrejse. Nogle taler engelsk, mens andre har lært at tale gebrokkent dansk.

- De arbejder hurtigt og professionelt, og vi kan pludselig få mange anmeldelser, når tyve er kommet til et bestemt område, siger han til Fyens.dk.