Politi: Tyvene skal fanges i togene
Befolkningen kan gøre en indsats mod indbrud, hvis de holder øje med mistænkelige personer i S-togene.

I et forsøg på at få ram på de omkringrejsende indbrudstyve, beder politiet nu befolkningen om at holde øjnene åbne i S-tog og på togstationerne.

For en større gruppe personer bruger togene til at komme til og fra de steder, hvor de begår indbrud, fortæller vicepolitiinspektør Flemming Poulsen fra Nordsjællands Politi.

- Vi søger befolkningens bevågenhed om hvilke mistænkelig personer, der færdes der. Vi har en stærk formodning om, at de kriminelle bruger s-togene som transportmiddel, for vi har masser af indbrud i nærområdet omkring stationerne, siger han.

Så sent som i weekenden var der flere indbrud i politikredsen på steder, hvor der ikke er langt til nærmeste togstation.

Hvis folk ringer 114, når de ser noget mistænkeligt, kan det give politiet en afgørende håndsrækning, så man kan gå ind via kameraovervågningen i togene og på stationerne og finde de mistænkte.

På den måde kan politiet se signalementet, hvem der går sammen og om det er personer, der tidligere er set ved indbrud.

- Og hvis det er noget meget akut, som folk har bemærket, så kan man ringe 112, siger han.

Han understreger, at det er en måde, som befolkningen kan hjælpe sig selv til at mindske mængden af indbrud.

- Det kan være mistænkelige personer med bæreposer eller rygsække. Måske har de en cykel medbragt. Det er folk, der ikke falder naturligt ind i billedet, siger vicepolitiinspektøren om det, som politiet gerne vil have henvendelser om.

Problemet er formentligt ikke kun begrænset til Nordsjælland.

- Det ser ud til, at langs S-togsnettet ud mod Høje Taastrup og ned mod Køge har man de samme problemer med indbrud i beboelse, siger Flemming Poulsen.

/ritzau/