Politi stopper polsk chauffør: Illegale indvandrere gemte sig på lastbil
Genrefoto - En flok mænd - formodentlig fra Eritrea - var blinde passagerer på en lastbils presenning. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix
Tre mænd lå ovenpå en pressening, mens en lastbil susede afsted på motorvejen. Chaufføren kendte ikke til de blinde passagerer.

Højdealarmen gik onsdag formiddag ved Guldborgsundstunnelen mellem Lolland og Falster. På politiets vagtcentral kunne de følge en lastbil, hvor der ovenpå en presenning på en sættevogn lå tre mænd.

Det skriver Folketidende.dk.

Lastbilen med sættevognen var på vej i fuld fart ud af motorvejen, da politiet satte efter den noget utraditionelle last. Ovenpå sættevognens pressening lå tre til fire mænd.

Da politiet nåede frem til lastbilen, stak to-tre af mændene af. En politipatrulje formåede dog at anholde og pågribe en af mændene, som politiet formoder stammer fra Eritrea. Han blev efterfølgende videregivet til Udlændingekontrollen.

En hundepatrulje var ikke i stand til at finde frem til de andre mænd.

Lastbilchaufføren var en polsk mand, der netop var kommet med færgen til Rødby fra Puttgarden. Han virkede meget chokeret og havde ingen idé om, at de blinde passagerer havde ligget ovenpå sættevognen. Det vides heller ikke hvor længe, de har ligget der.