Politi: Spansk fly blev ikke kapret

Hollandsk politi siger, at et spansk fly ikke, som frygtet, blev kapret undervejs fra Spanien til Holland.
Frygten for en flykapring opstod på grund af problemer i kommunikationen mellem flyets piloter og flyvedeledere i Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam.
Frygten for en flykapring opstod på grund af problemer i kommunikationen mellem flyets piloter og flyvedeledere i Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam. Foto: Colourbox

Et spansk passagerfly blev ikke kapret undervejs fra Spanien til Holland, sådan som hollandske myndigheder frygtede tidligere onsdag eftermiddag.

Det siger en talsmand for politiet i Amsterdam.

Frygten for en flykapring opstod på grund af problemer i kommunikationen mellem flyets piloter og flyvedeledere i Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam.

Det spanske flyselskab Vueling, der ejer flyet, afviser også, at der er tale om en kapring.

- Det hele beror på misforståelser, hedder det i en erklæring fra Vueling.

Det hollandske flyvevåben sendte ellers to F-16 jagerfly op for at eskortere det spanske fly på vej ind til landing i Schiphol, da kontroltårnet ikke kunne få kontakt med piloterne.

Flyet landede uden problemer, men blev hurtigt omringet af bevæbnede sikkerhedssoldater.

Allerede inden, soldaterne gik ind i flyet for at gennemsøge det, kunne en af piloterne fortælle kontroltårnet, at alt var normalt i flyet, og at der ikke var nogen kaprer om bord.

Hollandske aviser kunne også fortælle, at passagerer i flyet ringede til pårørende og aviser for at fortælle, at der ikke var noget galt inde i flyet.

Efter en grundig gennemsøgning af flyet meddelte en talsmand for politiet, at hele aktionen var afblæst.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.