Politi skød ubevæbnet mand i ryggen
Under orkanen Katrina skød politiet i New Orleans en ubevæbnet, retarderet mand i ryggen, da han flygtede fra dem, siger et vidne til CNN.

Mens oversvømmelserne under orkanen Katrina var i gang med at drukne New Orleans, døde den retarderede 40-årige mand Ronald Madison. Skudt i ryggen af politiet. Hans død har sat gang i en større undersøgelse af poltiets metoder under orkanen, men nu træder et vidne frem for første gang og fortæller, at politibetjente skød den ubevæbnede retarderede Ronald Madison i ryggen, da han flygtede fra dem.

Kasimir Gaston siger til CNN, at han vågnede om natten på det motel, han boede på. Da han trådte ud på balkonen, havde han udsigt til alt, der skete.

Gaston fortæller, at politiet stillede sig op som en »henrettelses-peloton« og skød mod Ronald Madison, mens han løb bort fra dem med armene spredt ud i luften.

I politiets redegørelse om sagen står der, at Madison blev konfronteret af en politibetjent, da »den mistænkte rakte mod sin talje og drejede rundt mod betjenten, som skød et enkelt dræbende skud«.

Men det stemmer ikke overens med Gastons øjenvidneberetning, som han nu har givet til CNN. Gaston stod 30 meter fra skuddramaet, da det skete, og er trådt frem, efter han så en CNN-dokumentar, som havde optaget scener fra den balkon, han befandt sig på.

Politiet har i sin redegørelse bekræftet, at Ronald Madison ikke var bevæbnet, da han blev skudt.

Gaston siger, at han aldrig er blevet bedt om at afgive forklaring til New Orleans? politi, omkring det han så, men at han er villig til at vidne i den sag, som Madisons familie har anlagt mod New Orleans? politi.

»Jeg siger ikke, at den gjorde det, eller den anden gjorde noget andet. Jeg siger bare, hvad jeg så den nat,« forklarer Gaston til CNN.