Politi skal hjælpe skovryddere i Østerild

Naturstyrelsen beder nu om politiets hjælp til at komme i gang med arbejdet i Østerild for at undgå forsinkelser i vindmølleprojektet.
Fredag demonstrerede flere fredeligt for at stoppe vindmøllecentret, alligevel forsøgte Naturstyrelsen at gå i gang med arbejdet lørdag morgen.
Fredag demonstrerede flere fredeligt for at stoppe vindmøllecentret, alligevel forsøgte Naturstyrelsen at gå i gang med arbejdet lørdag morgen. Foto: Polfoto, Cathrine Ertmann

Naturstyrelsen vil have hjælp fra politiet, så styrelsen kan komme i gang med at fælde træer i plantagen i Østerild, der skal huse et testcenter for vindmøller.

Arbejdet skulle have været i gang lørdag, men da blev det stoppet af aktivister, der stillede sig i vejen for skovhuggerne. Det samme skete, da de prøvede at få gang i arbejdet igen mandag.

Styrelsen frygter, at arbejdet med testcentret ellers vil blive forsinket. Det forklarer Naturstyrelsens chefjurist Oluf Engberg.

"Der indgået nogle kontrakter med vindmølleindustrien, og det fremgår af de kontrakter, at det her arbejde, det skal være afsluttet til 1. april næste år. Og det fremgår endda også af kontrakterne, at hvis ikke arbejdet er afsluttet til tiden, så har vindmølleindustrien mulighed for at hæve kontrakterne, så alt arbejdet har været forgæves," siger han til Newspaq.

Han undrer sig over, at aktivisterne bruser sådan frem, da der allerede er sager i gang både ved Vestre Landsret og i EU Kommissionen, som kan afgøre, om projektet eventuelt er ulovligt.

Aktivisterne og Danmarks Naturfredningsforening mener, at testcentret vil være ulovligt, da det skal ligge midt i en naturpark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.