Politi skal afsløre hash i bilisters øjne
Politiets udstyr er ikke følsomt nok til at afsløre om billister har røget hash eller har taget sove- og nervemedicin. Politiet blive bedre til at afsløre det ved at kigge bilisterne i øjnene.

Billister, der har taget sovepiller, nervemedicin eller røget en pibe hash inden de satte foden på speederen, kan uden videre smutte gennem politiets kontrol. Stofferne kan nemlig ikke spores af politiets måleapparater, der måler på sved og spyt, fordi teknikken ikke er raffineret nok, viser en ny rapport fra et udvalg under Justitsministeriet. Det skriver Politiken.

Regeringen har ellers planer om at sætte hårdere ind over for trafikanter, hvis dømmekraft er påvirket af medicin eller euforiserende stoffer. Og ifølge en undersøgelse fra Retsmedicinsk Institut er hash, sove- og nervemedicin det bilister hyppigst er påvirket af næst efter alkohol.

Rapporten lægger derfor op til, at politiet skal uddannes i andre metoder, der kan afsløre om billisterne er påvirkede. Blandt andet skal politiet trænes i at kigge bilisterne i øjnene for at vurdere om billisten skal have taget en blodprøve, der kan afsløre om han eller hun er påvirket af medicin eller hash.

I dag kan politiets måleapparater afsløre, om billisten er har indtaget morfin, heroin, ecstasy, amfetamin og kokain.