Politi og toldere beslaglægger store mængder hård narko

Tre mænd er i de seneste dage blevet anholdt i København for indsmugling og besiddelse af hård narko.
En 38-årig lastbilchauffør blev anholdt i Taastrup med kokain og flydende amfetamin i lastbilen. Han er i et grundlovsforhr i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet.
En 38-årig lastbilchauffør blev anholdt i Taastrup med kokain og flydende amfetamin i lastbilen. Han er i et grundlovsforhr i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet. Foto: Colourbox/arkiv/Free

På få dage har Københavns Politi beslaglagt i omegnen af 18 kilo hård narko og 40 liter flydende amfetamin, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Den største fangst gjorde politiet torsdag formiddag, hvor en 38-årig lastbilchauffør blev anholdt i Taastrup vest for København med hård narko i bilen.

Lastbilchaufføren er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i 12 dage, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens narkoparagraf. Han har erkendt, at han havde stoffet med henblik på at overdrage det til andre.

Det var en henvendelse udefra, der førte politiet på sporet af lastbilchaufføren.

- Vi fik et tip om, at han kørte med noget skidt i en lastbil. Så vi fulgte efter ham og anholdt ham ude i Taastrup, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

I bilen fandt politiet 40 liter flydende amfetamin og cirka 10 kilo kokain.

Politiet fandt også et nøglebundt til en adresse i Brøndby tilhørende lastbilchaufførens kæreste, som blev ransaget.

- Her fandt vi to kilo heroin, fortæller Steffen Thaaning Steffensen. Stoffet lå i en rygsæk.

Sagen er den tredje større beslaglæggelse af hård narko inden for en uge. I de seneste dage har tolderne i Københavns Lufthavn nemlig taget to mænd med urent mel i posen.

Den ene var en lettisk mand, som torsdag via Tanzania ankom til lufthavnen.

I en dobbeltsidet kuffert gemte han 3,5 kilo hvid heroin, og ifølge Steffen Thaaning Steffensen var det en forholdsvis professionel anordning i kufferten, som blev brugt til at skjule stofferne.

Men tolderne blev ikke narret. Og det gjorde de heller ikke lørdag, da en brasiliansk mand, som forsøgte at smugle tre kilo kokain ind i en kuffert med en ekstra bagbeklædning.

Han er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.