Politi og p-vagter kan springe boligkøen over
Politibetjente er fra næste år yderst velkomne til at bo i Mjølnerparken på Nørrebro og andre udsatte kvarterer i København. Foto: Jens Dresling/POLFOTO / POLFOTO
Fra næste år vil Københavns Kommune lade politibetjente springe ventelisterne til de almene boliger over.

Hvis du går i uniform, så får du fra næste mulighed for at springe ventelisten over til almene lejeboliger i Københavns udsatte kvarterer.

Det skriver Politiken.dk.

Initiativet skal skabe større tryghed i områderne, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF).

"Når folk kommer hjem fra arbejde i uniform, giver det tryghed i området," siger hun til politiken.dk.

Ordningen omfatter ud over politibetjentene en række andre faggrupper.

"Det kan være parkeringsvagter, som i kraft af deres arbejde er uddannet i konflikthåndtering, eller pædagoger og folk i social- og sundhedssektoren, som i deres job er vant til at arbejde med mennesker," siger Ayfer Baykal til politiken.dk.

Det er boligselskabet KAB, der selv har foreslået ordningen, der har fået tilladelse til et forsøg af Socialministeriet.

"Jeg hilser velkommen, at man laver tiltag, hvor man prøver at bryde op i problemerne og får nogle rollemodeller, der kan inspirere beboerne i området," siger socialminister Benedikte Kiær (K).

Hans Skifter Andersen, der er seniorforsker hos Statens Byggeforskningsinstitut, er kritisk over for tiltaget. For hvor skal de udsatte familier, der i dag står på venteliste så bo?

"Jeg er mere bekymret for alle de familier, som har lav indkomst, og som ikke kan få en lejlighed, fordi betjente og andre nu kommer foran på ventelisterne. Spørgsmålet er, hvor de skal få en bolig," siger Hans Skifter Andersen til politiken.dk.

I dag er det kun omkring 30-40 procent af indflytningerne i lejeboligerne, der sker gennem ventelisterne.

"Det vil givetvis blive endnu mindre med denne nye ordning," siger Hans Skifter Andersen til politiken.dk.

Kilde: Politiken.dk