Politi løslader tre anholdte i Manchester-efterforskning
Ofrene for mindeangrebet i Manchester mindes stadig. Her er det illustreret ved et blomsterhav på St. Ann''s Square i Manchester. Foto: Jon Super/AFP
Tre mænd er løsladt af britisk politi uden sigtelse i sag om Manchester-angrebet. 11 er fortsat tilbageholdt.

Britisk politi har løsladt tre personer, der var anholdt i forbindelse med bombeangrebet under en popkoncert i Manchester 22. maj.

Det oplyser Russ Jackson, der er chef for North West Counter Terrorism Unit.

- Vi har haft flere end 1000 betjente, der har arbejdet på efterforskningen og forsøgt at skabe et billede af, hvad der skete, og hvem der var involveret.

- I dag (tirsdag, red.) har vi løsladt to mænd på 20 og 24 år fra Fallowfield-området og en 37-årig mand fra Blackley-området, skriver han i en skriftlig erklæring.

Efter dagens tre løsladelser har politiet stadig en række personer tilbageholdt.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at politiet har anholdt 16 personer siden angrebet, men at fem af dem er blevet løsladt igen.

Angrebet i Manchester dræbte 22 personer, og flere end 60 andre blev så alvorligt såret, at de måtte indlægges.

Angrebet skete, i minutterne efter at den amerikanske popstjerne Ariana Grande havde givet koncert i Manchester Arena.

50 af de sårede er stadig indlagt på hospitalet. 17 af dem er i kritisk tilstand, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet antager, at angrebet blev udført af den 22-årige Salman Abedi, der valgte at udløse en selvmordsbombe foran arenaen.

- Vi har stadig en række personer i vores varetægt, og vi vil forsøge at forlænge tilbageholdelsen på nogle af dem, mens vi forsøger at finde ud af, hvad der præcist skete, og om Abedi handlede alene, skriver Russ Jackson.

- Vores efterforskning viser, at Abedi selv anskaffede sig en række af sine komponenter, og hvad der står mere og mere klart er, at det meste han foretog sig, var på egen hånd.

/ritzau/