Politi finder underjordisk hampplantage
Italiensk politi gik efter lugten og afslørede en kæmpe hampplantage i en forladt tunnel fra Mussolinis tid.

Italiensk politi gik efter en kraftig afslørende lugt, da en underjordisk hampplantage til en værdi af omkring 3 millioner euro (22 millioner kroner) blev afsløret i Rom.

Plantagen var gemt i en forladt tunnel fra Mussolinis tid, siger en polititalsmand onsdag.

Politiet har anholdt en 57-årig mand og leder efter andre mistænkte efter beslaglæggelsen af 340 kilo marihuana, der blev dyrket under halogenlamper og med et omfattende vandingsanlæg.

- En enhed fra afdelingen for økonomisk kriminalitet, der var på patrulje lørdag, opfangede en stærk duft af marihuana, som kom fra ventilationssystemet i tunnelen nær Casilina-togstationen, fortæller polititalsmanden.

- Betjentene, der måtte bære masker, fandt et område på 4000 kvadratmeter, hvor drivhuse var blevet bygget med det formål at dyrke og producere marihuana, hedder det i en erklæring fra politiet.

Politiet havde i første omgang opdaget, hvad der så ud til at være en svampeplantage, før de fandt en flytbar mur, der skjulte marihuanaplantagen.

På et lager fandt politiet affaldssække fyldt med nyplukkede planter og små sække med det færdige produkt. De fandt også udstyr til at tørre planterne, vægte og kemiske produkter, der normalt anvendes til at fremstille cannabis.

Tunnelen var en del af et ambitiøst projekt for undergrundsbanen, der blev sat i værk i 1930 af den fascistiske diktator Benito Mussolini, men som senere blev nedlagt.

Området, som er beliggende i arbejderkvarteret Tor Pignattara, er hjemsted for et stort antal svampeplantager på grund af områdets høje luftfugtighed og stabile temperaturer.

/ritzau/AFP