Politi: Butikstyve ikke Dila Gori-spillere
Politiet og FC Dila Gori afviser, at fængslede georgiere i Aarhus spiller for AGF's Europa League-modstandere.

Det er georgiske fodboldfans og ikke fodboldspillere, der i disse dage sidder varetægtsfængslet i arresten i Aarhus efter at være blevet snuppet for butikstyveri dagen efter AGF's Europa League-kamp mod FC Dila Gori i torsdags.

Østjyllands Politi har ellers tidligere oplyst, at der var tale om to spillere fra den georgiske klub, der vandt 2-1 i Aarhus i den første kamp mellem de to klubber. Men politiet erkender nu at have taget fejl.

- Det viser sig, at det ikke er fodboldspillere, men hooliganer, altså supportere til det hold, der var heroppe og spille, siger faglig leder for udlændingeafdelingen ved Østjyllands Politi Henrik Fink til DR Østjylland.

Politiet har tidligere givet udtryk for, at de fængslede var to spillere på omkring 30 år, og at den georgiske ambassade havde presset på for at få frigivet spillerne, så de kunne rejse hjem for at være med i returkampen torsdag.

Men matchagent Wolfgang Zapfe, der gennem firmaet Sportorganisation Imusport har stået for georgiernes transport og ophold i Aarhus, oplyser, at det ligger klubben meget på sinde at få rettet den misforståelse.

- Jeg kan fastslå, at ingen af spillerne var i Aarhus i fredags, hvor butikstyveriet skulle være sket. Alle spillere og officials kørte med bus til Hamborg efter kampen torsdag aften og fløj derfra til Istanbul og videre til Georgien.

- Derfor er det ikke godt, at der nu kører en historie i danske medier om, at to spillere er taget for butikstyveri, men det må rettes nu, siger Wolfgang Zapfe til DR Østjylland.

Dermed bliver der altså ingen sportslig håndsrækning til AGF i kampen for at vende nederlaget til sejr, når holdet igen står over for FC Dila Gori i Tbilisi torsdag eftermiddag.

/ritzau/