Politi anholder tidligere Barcelona-præsident for hvidvask
Barcelonas tidligere præsident Sandro Rosell er tirsdag anholdt. Han er mistænkt for at være indblandet i hvidvaskning af penge. Arkivfoto. Foto: Albert Gea/Reuters
Tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell og hans kone er anholdt i en sag om hvidvaskning af penge.

Spansk politi har tirsdag anholdt fem personer, heriblandt den tidligere FC Barcelona-præsident Sandro Rosell og hans kone, som er mistænkt for hvidvaskning af penge.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Rosell og hans kone er mistænkt for at være indblandet i en større sag omkring hvidvaskning af penge i forbindelse med køb af tv-rettigheder til Brasiliens tidligere landskampe.

Politiet slog til mod både private hjem og kontorer tirsdag, hvor den 53-årige Rosell og hans kone er blandt de anholdte.

Sagen om hvidvaskning har sine rødder i den omfattende korruptionsskandale fra 2015 med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) som omdrejningspunkt.

Det er oplysninger fra FBI, som har ført til anholdelserne, oplyser en talsperson fra politiet.

Sandro Rosell er i forvejen en af hovedpersonerne i en anden sag om ulovlige pengestrømme, som endte med at koste ham jobbet som præsident i Barcelona i 2014.

De spanske vicemestre hentede i 2013 den brasilianske stjerneangriber Neymar, men handlen er under mistanke for at have involveret store pengebeløb under bordet.

Både Neymar, angriberens far, Rosell og nuværende Barcelona-præsident, Josep Maria Bartomeu, skal i retten for at forklare sig i den sag.

/ritzau/