Politiet skyder mand tæt på Tivoli i midten af København
Biltrafikken måtte ledes uden om, da politiet fredag aften afspærrede et større område af H. C. Andersens Boulevard i det centrale København efter et skyderi. En mand er blevet ramt. Foto: Ida Bishoff, Ritzau/Free
Der har været et skyderi i indre København nær Tivoli. Ifølge Ekstra Bladet er en mand blevet skudt.

En mand er fredag aften blevet såret, da han blev ramt af politiskud.

Københavns Politi bekræfter, at en politipatrulje har brugt tjenestevåbnene og affyret skud mod en mand.

- I forbindelse med en politiforretning træder en person frem og trækker et skydevåben. Derfor vælger politifolkene på stedet at trække deres tjenestevåben og affyre skud, siger ledende politiinspektør Peter Dahl, Københavns Politi, på et pressemøde ved Københavns Politigård.

- Betjentene meddelte fredag klokken 17.36 via alarmcentralen, at de havde afgivet skud ved H.C. Andersens Boulevard og Stormgade i det centrale København, og at en person var blevet ramt, siger han.

Der er ikke præcise oplysninger om, hvor mange skud der blev affyret, men ifølge Peter Dahl er der tale om "mere end ét skud".

Mandens tilstand er for øjeblikket ukendt.

Ifølge Ekstra Bladet er manden tilsyneladende blevet ramt i låret.

Der er foreløbig kun få oplysninger om den politiforretning, der gik forud for skudepisoden, og om den mand, der blev ramt.

Politiet understreger, at der tilsyneladende kun var denne ene mand, og at der ikke ser ud til at være tale om noget terrorrelateret.

Som altid, når politiet bruger tjenestevåbnene, skal skudepisoden nu undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Derfor opretholdes afspærringen af et større område af H.C. Andersens Boulevard, indtil politiklagemyndigheden har fået mulighed for at undersøge gerningsstedet.

- Det afspærrede område opretholdes af hensyn til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der skal komme fra Aarhus, så det vil vare noget tid endnu, før der igen kan åbnes for trafik, siger Peter Dahl på pressemødet klokken 19.30.

Det afspærrede område strækker sig fra Glyptoteket og Tivoli frem mod Rådhuspladsen.

Politiklagemyndigheden skal lave tekniske undersøgelser på gerningsstedet, der skal klarlægge, hvor mange skud der blev løsnet.

Desuden skal efterforskerne forsøge at komme til bunds i, hvad der gik forud for skuddene.

Derfor er DUP interesseret i at tale med vidner, der overværede skudepisoden, siger kontorchef Charlotte Storgaard fra DUP.

Folk, der har oplysninger, kan kontakte politiklagemyndigheden på telefon 4178 3535 eller på mail til mail@politiklagemyndigheden.dk.

/ritzau/
via Listen To News