Farlige fanger er tilbage i politiets varetægt
To fanger på flugt skønnes så farlige, at politiet efterlyser dem. Der er ikke nogen konkret mistanke om, hvor de to efterlyste fanger søger hen. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Scanpix
En fange er fortsat på flugt fra en retspsykiatrisk afdeling.

Opdateret den 28/3, klokken 08:07: Den ene af de to mænd, der tirsdag flygtede fra retspsykiatrisk afdeling i Middelfart, har meldt sig selv. Derimod er den anden, Anthony Knud Kold, fortsat på fri fod. Han er kendt for personfarlig kriminalitet, oplyser Fyns Politi onsdag morgen.

Opdateret den 28/3, klokken 12:03: To af de tre mænd, der tirsdag flygtede fra en lukket retspsykiatrisk afdeling i Middelfart, er onsdag atter i myndighedernes varetægt. Den tredje mand er onsdag formiddag fortsat på fri fod, men han bedømmes ikke til at udgøre en risiko for andre.

Tre fanger er tirsdag aften flygtet fra retspsykiatrisk afdeling i Middelfart i forbindelse med en gårdtur.

- De er på gårdtur, og i løbet af et øjeblik formår de at sparke en dør op, så de kommer ud i det fri, før personalet kan nå at gøre noget, siger vagtchef ved Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

Han kan ikke sige noget om, hvorvidt flugten var planlagt eller ej.

Den ene fange bliver ikke skønnet farlig for andre, men de to andre skønnes så farlige, at politiet nu efterlyser dem offentligt med foto.

- De er farligere for andre, end de er for sig selv. Det er derfor, vi nu efterlyser dem med navns nævnelse, siger Hans Jørgen Larsen.

Der er ikke nogen konkret mistanke om, hvor de to efterlyste fanger søger hen.

Den ene har tidligere opholdt sig i Middelfart, hvor politiet allerede har søgt efter ham, mens den anden har opholdt sig både i Jylland og på Fyn.

- Der er ikke så langt fra afdelingen til banegården, så de kan hurtigt være kommet til Jylland eller Sjælland, siger Hans Jørgen Larsen.

Personalet på stedet er ikke kommet til skade eller blevet truet i forbindelse med flugten.

Begge de efterlyste fanger er mænd og i 30'erne.

Vagtchefen fraråder, at man selv tager kontakt til fangerne. Man skal alene observere og notere sig nødvendige oplysninger, samtidig med at man tager kontakt til politiet.

/ritzau/
via Listen To News