Politet undrer sig over så få varetægtsfængslede
Politiet forstår ikke, at stort set alle de unge arresterede oven på Nørrebro-urolighederne blev løsladt. De ønsker reglerne ændret.

Politikerne skal overveje, om straffeloven er skarp nok, efter at 213 blev arresteret under urolighederne på Nørrebro lørdag. Det mener Københavns Politi.

210 blev løsladt dagen efter, mens kun tre blev varetægtsfængslet.

Formand for politibetjentene i København, Richardt Andersen, ærgrer sig over de få varetægtsfængslinger:

»Set fra min stol, så ligger det jo nogenlunde fast, at de arresterede har deltaget, og dermed burde paragraf 134 a i straffeloven tage højde for, at de dermed kunne varetægtsfængsles,« siger Richardt Andersen til DR Nyheder.

Han mener, at de, der blev til demonstrationen, forinden havde haft alle chancer for at komme væk.

»Når man ser på det, der foregik, så synes jeg jo netop, at det opfylder straffelovens paragraf, og derfor er det jo lidt svært at forstå, at retten kom til en anden afgørelse. Men det bliver vi jo nødt til at tage til efterretning, at dommerne ikke mener, at det har været så klart, som vi synes,« siger Richardt Andersen.

Samme undren sidder chefkriminalinspektør Per Larsen fra Københavns Politi med.

»De, der var med i demonstrationen, var hjemfalden til straf efter 134 a. Jeg tror ikke, at der var nogen i det selskab, som kunne være i tvivl om, at der foregik optøjer. Hvis det viser sig, at vi virkelig skal dokumentere aktiv deltagelse i for eksempel konkret stenkast, så er paragraffen ikke til megen hjælp,« siger Per Larsen til Berlingske Tidende.