Polen står i vejen for dansk håndboldfinale
Polen slog overraskende Kroatien i OL-kvartfinalen og er nu klar til at møde Danmark i kamp om en finaleplads.
Håndboldspilleren Mateusz Jachlewski fra Polen jubler, mens Zlatko Horvat fra Kroatien må konstatere, at kroaterne ikke får medaljer ved dette OL.
Håndboldspilleren Mateusz Jachlewski fra Polen jubler, mens Zlatko Horvat fra Kroatien må konstatere, at kroaterne ikke får medaljer ved dette OL. Foto: Matthias Schrader/AP

De danske håndboldherrer skal besejre Polen, hvis de vil videre til finalen i den olympiske håndboldturnering.

Semifinaleparringen faldt på plads natten til torsdag dansk tid, hvor polakkerne besejrede Kroatien med 30-27.

Og selv om ingen danskere på forhånd ville udpege deres ønskemodstandere efter kvartfinalesejren over Slovenien, er de formentlig godt tilfredse med at skulle op mod polakkerne frem for Kroatien.

Kampen mellem de to hold var tæt og jævnbyrdig, selv om polakkerne halvvejs fik slået et lille hul og gik fra 11-11 til 18-13.

Det skete takket være gode redninger fra andenmålmand Piotr Wyszomirski, som havde krammet på de kroatiske skytter kampen igennem.

Men Kroatien gav ikke op, og med ni minutter igen lykkedes det for den træfsikre fløj Manuel Strlek at udligne til 25-25.

To udvisninger til kroaterne inden for de sidste fire minutter blev dog dyrt. Polakkerne udnyttede overtallet til at score fire gange, og så var ballet afgjort.

Polakkerne blev kun nummer fire i deres indledende gruppe, hvor de tabte til Brasilien, Tyskland og Slovenien, som Danmark besejrede i sin semifinale.

Men anført af den enøjede storskytte Karol Bielecki lykkedes det for polakkerne at spille sig videre med en sejr over Kroatien, der tidligere i turneringen imponerede ved at slå Frankrig i gruppespillet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.