Polen kalder tysk idé om stop for EU-støtte traktatstridig

Tyskland vil tilbageholde støtte til lande, som ikke efterlever retsprincipper. Det kan man ikke, mener Polen.
- Forslag om at tilbageholde strukturfondsmidler til udvalgte medlemslande er i ganske enkelt i strid med EU-traktaten, siger Polens premierminister, Beata Szydlo.
- Forslag om at tilbageholde strukturfondsmidler til udvalgte medlemslande er i ganske enkelt i strid med EU-traktaten, siger Polens premierminister, Beata Szydlo. Foto: Olivier Hoslet/AFP

Et tysk forslag om at tilbageholde støtte til EU-lande, der ikke lever op til unionens grundlæggende principper, er i strid med EU-traktaten.

Det mener Polens premierminister, Beata Szydlo.

Den tyske regering er angiveligt på vej med et forslag. Det går på, at EU kan tilbageholde strukturfondsmidler til lande, som ikke lever op til retsprincipperne i unionen.

Et dokument på syv sider, som nyhedsbureauet Reuters har set, er oplæg til de kommende forhandlinger med de øvrige EU-lande om perioden efter 2020.

- Et forslag om at tilbageholde strukturfondsmidler til udvalgte medlemslande er ganske enkelt i strid med EU-traktaten, siger Szydlo.

EU-Kommissionen har indledt en undersøgelse af Polens regering. Det skyldes flere nye love, som ifølge kommissionen er i strid med EU's grundlæggende principper.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.