Pochettino: Messi var tæt på at ende i Espanyol

For ti år siden var Espanyol en centimeter fra at skrive kontrakt med Lionel Messi, siger Tottenhams manager.
Lionel Messi har stor succes i FC Barcelona. For lidt mere end ti år siden kunne han være endt i Espanyol, hævder Tottenhams manager Mauricio Pochettino.
Lionel Messi har stor succes i FC Barcelona. For lidt mere end ti år siden kunne han være endt i Espanyol, hævder Tottenhams manager Mauricio Pochettino. Foto: Manu Fernandez/AP

FC Barcelonas superstjerne Lionel Messi var for mere end ti år siden tæt på ende hos lokalrivalerne fra Espanyol.

Påstanden kommer fra Tottenham-manager, Mauricio Pochettino.

Pochettino er efter weekendens 3-1-sejr over Crystal Palace i Premier League blevet spurgt til London-klubbens 19-årige stortalent Dele Alli, der angiveligt var tæt på at ende i Liverpool i stedet for Tottenham.

- Det er svært at tale om den slags, for måske var der mange forskellige klubber, der var tæt på at sikre sig Dele Alli. Nu er Dele Alli her, siger Pochettino ifølge ESPN.

Tottenham-manageren gider ikke dvæle for meget ved, hvad der måske kunne være sket. Virkeligheden er jo alligevel, at Dele Alli nu spiller i Tottenham. Det er i den forbindelse, at Pochettino bruger Lionel Messi som eksempel.

Mauricio Pochettino spillede i størstedelen af sin aktive karriere for Espanyol, hvor han også var træner fra 2009 og tre år frem.

- I Espanyol var vi tæt på at få en aftale med Lionel Messi, og det er sandt. Vi var en centimeter fra det. Det er utroligt, men sandt. Måske er historien om Dele ikke sand, men dette var.

- Messi var 17 år (i 2004/05-sæsonen, red.) og spillede på U18-holdet, og han var tæt på at skrive under med Espanyol. Det var tæt på, men blev ikke til noget.

- I fodbold er det hele tiden "hvis, hvis og hvis", men det er jo ikke virkeligheden. Det går jo ikke ud på, hvad der kunne være sket, siger Tottenham-manageren.

Lionel Messi har haft en yderst succesfuld karriere hidtil i FC Barcelona. Den 28-årige argentiner har blandt andet vundet det spanske mesterskab syv gange og Champions League hidtil i karrieren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.