Pless fik fornem skalp
Kristian Pless slog verdens nummer otte, David Nalbandian, i en gyser af en tenniskamp.

Tennisspilleren Kristian Pless fik en forrygende start på det nye år med en sejr over verdens nummer otte, Argentineren David Nalbandian. Sejren faldt i første runde af den indiske ATP-turnering Chennai Open, hvor Kristian Pless fightede sig tilbage efter en skidt start og vandt med sætcifrene 2-6, 6-3, 7-5.

Pless tabte ellers to af sine første tre servepartier, og dermed var første sæt afgjort, nærmest før kampen var kommet i gang. En tydelig frustreret Pless råbte af sig selv og tyrede de sidste bolde fra lommerne ud blandt publikum, da han tabte sættet. Og det var der god grund til. Kristian Pless’ spil hang ikke sammen, og der var for mange uprovokerede fejl. Dem var han til gengæld ikke alene om. Allerede før kampen havde Kristian Pless sagt, at serven ville blive nøglen til sejr, og at danskerens største mulighed lå i at udnytte de dobbeltfejl, som argentineren ofte laver.

 

Servede sig tilbage

Med det i baghovedet kunne Kristian Pless spille sig tilbage i et andet sæt, hvor danskeren var klart bedst, og ikke lignede én, der var blevet udspillet få minutter tidligere. Kristian Pless brød David Nalbandian allerede i andet sæts første serveparti, og selvom argentineren flere gange var tæt på at bryde tilbage, holdt Pless sit ene brud og gik ud af andet sæt som vinder og med den vigtige servestatistik på sin side. Pless havde lavet syv serveesser imod David Nalbandians to. Samtidig havde argentineren fem dobbeltfejl på kontoen, hvor Pless kun havde en enkelt, og til gengæld præsterede at hive esser op af hatten på andenserven, når han var mest presset.

Tredje sæt udviklede sig til en timelang gyser, hvor Kristian Pless længe havde ryggen mod muren.

Pless blev brudt i sit første serveparti og kunne være blevet brudt flere gange, da Nalbandian tilspillede sig breakbolde på stribe. Men samtidig hang Pless godt på, når Nalbandian servede, og de første mange partier var helt lige og meget lange, men stadig med flest fordele til Nalbandian.

 

Super slutspurt

Men ved stillingen 5-5 tog en hvis herre ved Pless, der brød Nalbandians serv for derefter at serve kampen hjem i overbevisende stil og tilføje David Nalbandian det første nederlag i de to spilleres tre indbyrdes kampe. En vaskeægte sensation af verdens nummer 85 i årets første kamp. Og resultatet bliver kun mere bemærkelsesværdigt af, at Pless viste en formidabel evne til at komme igen, når det så sortest ud.