Pittsburgh jagter det første NHL-hattrick i 35 år

Med Sidney Crosby i spidsen er Pittsburgh Penguins favorit til at vinde det tredje Stanley Cup-trofæ i træk.
Sidney Crosby er i de to seneste sæsonen blevet kåres som NHL-slutspillets mest værdifulde spiller og har dermed haft en stor andel i Pittsburgh Penguins' mesterskaber.
Sidney Crosby er i de to seneste sæsonen blevet kåres som NHL-slutspillets mest værdifulde spiller og har dermed haft en stor andel i Pittsburgh Penguins' mesterskaber. Foto: Justin K. Aller/AFP

Formår Pittsburgh Penguins med superstjernen Sidney Crosby at vinde Stanley Cup-trofæet for tredje år i træk?

Det er det store spørgsmål, inden verdens største ishockeyliga, NHL, skydes i gang natten til torsdag dansk tid.

Penguins er strøget helt til tops de seneste to sæsoner, men historien taler imod, at klubben skulle fuldende sit hattrick.

Det har ingen klub præsteret, siden New York Islanders vandt fire sæsoner på stribe fra 1980 til 1983.

Siden har Edmonton Oilers to gange samt Pittsburgh Penguins og Detroit Red Wings forpasset muligheden for et hattrick efter at have vundet to trofæer i træk.

Bookmakerne er enige om, at Pittsburgh er favorit til at vinde igen. Ikke mindst på grund af Sidney Crosby, der i de to seneste sæsoner er kåret som den mest værdifulde spiller i NHL-slutspillet.

Trods sine 30 år viser den tredobbelte Stanley Cup-vinder og dobbelte OL-vinder for Canada ikke tegn på, at karrieren har toppet.

- Jeg har det godt. Jeg passer på mig selv. Jeg forsøger stadig at blive hurtigere. Om det lykkes eller ej, må vi vente og se, siger Sidney Crosby i optakten til den kommende sæson.

Syv danskere er i spil fra sæsonens begyndelse. De fortsætter alle i klubberne, som de også tørnede ud for i sidste sæson.

2016-finalisten San Jose Sharks råder over Mikkel Bødker og Jannik Hansen, men Lars Ellers Washington Capitals spås en større chance for at spille med om sæsonens trofæ.

I sidste sæson måtte Washington se sig elimineret i slutspillets kvartfinaler af den senere vinder Pittsburgh.

Også Toronto Maple Leafs regnes blandt outsiderne til titlen. Det er med målmanden Frederik Andersen i truppen.

Andersen skal i første spillerunde forsøge at afholde landsmanden Nikolaj Ehlers fra at score, hvis forwarden kommer på isen for Winnipeg Jets.

Ligaens øvrige danskere er Oliver Bjorkstrand hos Columbus Blue Jackets og Frans Nielsen hos Detroit Red Wings.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.