Piqué får støtte fra landsholdet efter tilråb fra fans

Mandag blev Gerard Piqué udsat for negative tilråb fra spanske fans, da Spaniens landshold trænede i Alicante.
Den spanske landsholdsspiller Gerard Piqué blev mandag aften svinet til af Spaniens egne fans på grund af sin kritik af Spaniens regerings ageren i forbindelse med den catalanske folkeafstemning om løsrivelse fra Spanien.
Den spanske landsholdsspiller Gerard Piqué blev mandag aften svinet til af Spaniens egne fans på grund af sin kritik af Spaniens regerings ageren i forbindelse med den catalanske folkeafstemning om løsrivelse fra Spanien. Foto: Rafael Marchante/Reuters

Den spanske fodboldspiller Thiago Alcântara fortæller, at han var ked af at se sin holdkammerat fra det spanske landshold Gerard Piqué blive udsat for tilråb fra spanske fodboldfans under en åben træning med landsholdet mandag.

- Når jeg er med landsholdet, så har Piqué altid deltaget med den samme indstilling, attitude og glæde, siger Bayern München-spilleren.

FC Barcelona-spilleren Pique er en stolt catalonier, og det har han aldrig lagt skjul på. Derfor deltog han også i afstemningen om Cataloniens uafhængighed, som fandt sted søndag.

Desuden har han åbent kritiseret den spanske regering for at bruge voldelige metoder i forsøget på at sabotere afstemningen.

Det er ikke faldet i god jord hos mange spaniere, og det kom så til udtryk under mandagens træning.

- Det er en trist situation, for vi er her for at tale om fodbold. Vi er her ikke for at tale om andres liv. Det er trist, at jeg ikke kan føle mig tilpas og tale om Albanien, siger Thiago med henvisning til Spaniens VM-kvalifikationskamp mod Albanien, der spilles fredag.

Midtbanespilleren tilføjer, at Piqué ikke har ladet sig gå på af tilråbene fra de vrede fans.

- Piqué har spillet på Santiago Bernabeu (Real Madrids hjemmebane, red.) mange gange, så han er vant til fjendtlige omgivelser, siger Thiago, der spillede sammen med Pique i Barcelona frem til 2013.

Den spanske landstræner, Julen Lopetegui, roser også Barcelona-spillerens dedikation til det spanske landshold.

- Piqués indstilling på landsholdet har altid været meget god, siger træneren.

Han tilføjer, at spillerne har ret til at udtrykke deres personlige holdninger, men at de ikke skal smide benzin på bålet i forhold til "den ubehagelige situation", der er opstået i Spanien i forbindelse med Cataloniens kamp for uafhængighed af Spanien.

Tirsdag er der generalstrejke i Catalonien i protest mod det spanske politis hårde adfærd over for vælgere ved søndagens folkeafstemning om løsrivelse. FC Barcelona deltager i strejken.

Ved søndagens uro kom 893 personer til skade under sammenstød med politiet, siger den catalanske regering. Fire måtte indlægges på hospital.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.