PINLIGT: Glemt bombeattrap udløste storalarm
"Bomben" skabte stort påstyr i Oslo, hvor alle i 500 meters omkreds blev evakueret. Den amerikanske ambassade har taget skylden for alarmen, der blev udløst af deres egen bombeattrap, der var placeret under en af deres egne biler... Foto: Frederik Varfjell/AP / POLFOTO
Større område i Oslo blev afspærret efter fund af mistænkelig genstand. Det viste sig at være en øvelsesbombe. Ambassadens egen i øvrigt.

Norsk politi evakuerede tirsdag kort før middag området omkring kongeslottet og den amerikanske ambassade, der ligger midt i Oslo.

Det skete efter fundet af en mistænkelig genstand under en bil.

Nogle timer senere kunne alarmen dog afblæses, da politiet havde set nærmere på genstanden, som var ufarlig.

Faktisk viste det sig, at det var en øvelsesbombe, som af en eller anden årsag var blevet glemt ved ambassaden. Den blev fundet under en bil, der bruges af ambassadens ansatte.

Inden det blev opdaget, blev sagen taget meget alvorligt. Alle bygninger og personer i en radius på 500 meter rundt om ambassaden blev evakueret.

Ifølge TV2 i Norge har der ikke været nogen konkrete trusler mod den amerikanske ambassade i Oslo, der ligger på Henrik Ibsens Gate 8 få hundrede meter fra kongeslottet.

Den norske kongefamilie befinder sig ikke på slottet, fortæller kommunikationschef Marianne Hagen.

Ifølge TV2 i Norge fik politiet anmeldelsen om den mistænkelige genstand tirsdag formiddag klokken 11.22.

En talsmand for politiet sagde, at den amerikanske ambassade har erkendt, at den bærer skylden for den falske alarm.

/ritzau/NTB