Pind slår alarm: Civilisationens sammenbrud
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library
Sagen er meget enkel: Vores retsorden, vores civilisation, vores demokrati er under angreb, mener Venstres Søren Pind, der udtrykker forståelse for de danskere, der måtte vælge selvtægt som våben mod de hærgende .

• K og DF tager afstand fra Pind

Under overskriften Civilisationens sammenbrud går Venstres Søren Pind i sit nyhedsbrev mandag til modangreb på de mennesker, der den seneste uge har gjort gaderne usikre landet over, og ikke mindst på det samfund, der i sidste ende bærer skylden for balladen.

- Jeg er nok gammeldags. Jeg har aldrig kunnet se charmen i hærværkgraffitiens tags - hanhundepisseri på alle byens rum. Har aldrig brudt mig om den - fortrinsvis - udenlandske oplevelse af, at der var bestemte områder man ikke kunne gå. Og bliver rasende når jeg ser mit land og min by fyldt af brand, vold, skræk og angst, skriver Søren Pind.

- Sagen er meget enkel: Vores retsorden, vores civilisation, vores demokrati er under angreb. Ikke blot stenkast hist og pist. Men pøbeloptøjer, anarki, selvtægt. Det har været længe undervejs. Hver eneste gang, nogen har grebet til vold, har dette samfund belønnet dem. Hver eneste gang har snakken igen og igen lydt på dialog. Rovdyrene har fået frit løb, og tror, samfundet er svagt og ikke vil slå igen. De har frit lejde, skriver Søren Pind og fortsætter:

- Sagen er enkel: Igennem hele verdenshistorien har signaler som disse betydet civilisationens sammenbrud. Når de få, men hæmningsløse og brutale, tager magten er flertallet - de normale - skrækslagne. Og myndighederne taler og taler om samtale, dialog - mens befolkningen bliver ofret. Og opdraget til, at selvtægt fremover må være vejen frem.

- Snart vil urmageren i Kompagnistrædet blive et idol. Almindelige mennesker vil ikke i længden finde sig i, at ordensmagten og myndighederne magtesløst blot snakker om dialog og lader voldsmænd og brandstiftere fylde gadebilledet. Det er forfærdeligt.

- Det er ikke sådan et samfund, jeg ønsker mine børn skal vokse op i. Men hellere muligheden for at forsvare sig selv og sin familie end at stole på myndighederne. Dem der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne, slutter Søren Pind.

Læs hele indlægget her. 

via Listen To News