Piloter sværger de så ufo
En gruppe amerikanske piloter og flypersonale mener, de så en ufo over Chicagos lufthavn. Bare et vejrfænomen, siger myndigheder.

Fik Chicagos lufthavn besøg af passagerer fra et helt andet solsystem? Det spørgsmål stiller en række ansatte i lufthavnen sig selv.

Et dusin ansatte, som både inkluderer piloter og lufthavnspersonale, siger, at de 7. november 2006 så et tallerkenlignende fartøj svæve over lufthavnen O’Hare i flere minutter, afslører avisen Chicago Tribune.

Alle vidnerne taler om et mørkegråt objekt på mellem tre og syv meter i diameter uden lys på. Flere sammenligner ufoen med en roterende frisbee.

»Jeg er normalt meget naturvidenskabelig af natur, og jeg kan ikke forstå, hvorfor rumvæsener skulle svæve over en travl lufthavn. Men jeg ved, hvad jeg og en række andre så meget klart, og det var med sikkerhed ikke et fly fra Jorden,« siger en flymekaniker til avisen.

Piloter og personale nægter, at der kan have været tale om en vejrballon eller lignende.

De amerikanske luftfartsmyndigheder afviser historien og mener, at der kan have været tale om et særligt vejrfænomen. Der bliver derfor ikke indledt nogen undersøgelse af sagen, hvilket ærgrer flere af vidnerne fra O’Hare-lufthavnen. Andre er dog i stand til at grine af hele episoden.

»Det er simpelthen uacceptabelt, at de har måttet flyve syv millioner lysår til O’Hare Lufthavn og så må vende om, fordi der ikke er en ledig gate,« siger en af lufthavnens controllere til avisen.

O’Hare Lufthavn er en de travleste lufthavne i verden med omkring 100 millioner passagerer om året. Og det tal dækker endda kun over rejsende fra denne planet.