Piger sælger 'frække dates' på netauktion

Samfund
(Foto: Foto: Screendump)
Flere end 25.000 unge har oprettet sig som brugere på en hjemmeside, hvor man sælger sig selv til højestbydende. Prostitution, mener eksperter.

19-årige 'CamU' sidder i rødt blonde-undertøj med spredte ben.

'Få en fræk date med mig for 2.080 kroner'.

Sådan står der på hjemmesiden Auktionsdate.dk, hvor 25.000 unge har oprettet sig som brugere i løbet af tre måneder, skriver metroXpress.

På hjemmesiden sætter både piger og drenge sig til salg til højestbydende under forskellige kategorier som 'Middags date' og 'Fræk date', der har fleste annoncer.

Forventninger til sex

Men den danske hjemmeside møder kritik fra forstanderen for Reden-Stop Kvindehandel, Dorit Otzen.

- Jeg er sikker på, at de unge ikke selv opfatter det som prostitution, men det er det altså i en eller anden udstrækning. Det er farligt, for jo yngre man er, jo dårligere er man til at sætte grænser, og jo større er risikoen for, at det sætter sig spor, siger Dorit Otzen til metroXpress.

Hun frygter konsekvenserne af 'handlen'.

- Der er ingen mænd, der betaler tusindvis af kroner for et kys på kinden. Når pigerne viser sig frem og får penge i den størrelsesorden, forventes der sex, og det ved de fleste også godt, siger hun.

Sex er ikke nævnt

Også næstformanden i Dansk Sexologforening frygter, at fyren bliver knotten, hvis han betaler for noget, men ikke får indfriet sine forventninger.

Stifteren af Auktionsdate.dk, Jacob Tannis, afviser, at der er tale om prostitution. På hjemmesiden er kategorien 'fræk date' beskrevet som et møde, der kan føre et kys eller lidt mere med sig - og sex er ikke nævnt.

- Man må huske, at alle former for mødesteder kan misbruges. Det beviser de seneste dages pædofiliafsløringer også. Men vi er selvfølgelig klar til at lytte, hvis nogen har forslag til forbedringer af sikkerheden, siger Jacob Tannis til metroXpress.

faktaboks
Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet