Pia Kjærsgaard langer ud efter K
De Konservative er for blødsødne i deres holdning til de omstridte irakiske asylansøgere, mener Pia Kjærsgaard (DF)

Juleferien har ikke forbedret det anstrengte forhold mellem Dansk Folkeparti og De Konservative.

I sit ugebrev langer Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard i dag ud efter De Konservative, som hun mener, har en al for blødsøden holdning i spørgsmålet om de afviste irakiske asylansøgere.

»Bare man appellerer længe nok og nægter at rejse hjem, får man lov at blive synes at være de Konservatives budskab til de afviste asylsøgere, der nægter at rejse ud af landet trods ubegrundet asylansøgning. De Konservative lod sig skræmme af FN’s flygtningehøjkommissariat, som har sagt, at det er for farligt at sende flygtninge retur til det centrale og det sydlige Irak,« skriver Pia Kjærsgaard for opfordrer de Konservative til at besinde sig.

FN’s Flygtningehøjkommissariat har anbefalet, at Danmark ikke sender de 598 afviste irakiske asylansøgere tilbage til Irak, fordi situationen i landet er for farlig.

Pia Kjærsgaard beskylder De Konservative for at tilsidesætte dansk lovgivning i spørgsmålet om asylansøgerne.

»Tilsyneladende er det altså for de Konservative blevet et anliggende for FN at fastlægge Danmarks flygtninge- og udlændingepolitik,« skriver hun.

Dansk Folkeparti og De Konservative har igennem længere tid været på koalitionskurs, og forholdet nåede et absolut nulpunkt, da Dansk Folkeparti før jul trak tæppet væk under den konservative familie- og forbrugerminister Lars Barfoed.