Pia K. vil sende irakere hjem
500 afviste irakere skal sendes ud af landet, mener Pia Kjærsgaard (DF). Udmeldingen kommer efter, at en række præster i Hillerød er gået i forbøn for asylansøgerne.

En gruppe præster går forgæves, når de 6. januar møder op på torvet i Hillerød for at protestere mod, at 583 irakere har fået afvist deres ansøgning om asyl. Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard (DF)

»Jeg synes kun, det er fair over for alle parter nu at slå fast, at 583 afviste irakere under ingen omstændigheder får lov at blive i Danmark,« siger hun.

Ifølge Pia Kjærsgaard er de afviste irakeres ansøgninger blevet behandlet i overensstemmelse med loven og er blevet prøvet i alle instanser.

»De er ikke fundet berettiget til asyl i Danmark. Lov er lov, og lov skal holdes. Derfor skal de hjemsendes. Det ligger fast, og frem for at stikke irakerne blår i øjnene, er det rigtigste at fortælle dem, at de derfor nu bør gøre sig klar til at forlade landet,« siger hun.

Præsterne i Hillerød kritiserer på deres side, at irakerne har måttet ventet i adskillige år på asylcentre, før de fik svar, og at de ser det som deres pligt at hjælpe disse mennesker.

»Vi kan ikke som mennesker se på de nødstedte personer i Sandholmlejren uden at gøre noget,« sagde en af præsterne Jørgen Christensen til DNY i går.