Pia K vil have totalforbud mod tørklæder

Ikke kun dommere men alle offentligt ansatte skal have forbud mod at bære tørklæde, mener Dansk Folkeparti.

• Thorning: Ingen tørklæder på betjente og dommere

Tørklæder skal ikke alene være forbudt på hovederne af landets dommere. Også landets social- og sundhedsassistenter, læger og sygeplejersker skal forbydes at bære tørklæder i tjenesten, mener Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

Til TV 2 siger hun:

- Jeg ønsker et tørklædefrit Danmark. Bestemt. Jeg synes, det er fuldstænd­igt utilstedeligt, at læger, sygeple­jersker, Sosu-assistenter - og jeg kan gå videre - politifolk skal rende rundt med tørklæde. Det hører ingen steder hjemme overhovedet. Og den beslutning synes jeg, Socialdemokra­tiet skulle stå ved.

Pia Kjærsgaard henviser til, at netop Socialdemokraterne har været på slingrekurs i forhold til, hvor omfattende et tørklæde-forbud, partiet vil støtte.

Et forbud mod at bære tørklæder

Ifølge TV 2 vil Dansk Folkepartis leder ikke lægge sig fast på, hvorvidt tørklæde-forbudet skal gælde i den offentlige sektor, hvis et forbud mod tørklæderne betyder, at også andre religiøse symboler som det kristne kors og jødiske kalotter skal forbydes.

- Jeg har det svært med, at i et land som det danske, der forbyder man korset, men jeg erkender også, at det kan blive en konsekvens, hvis vi tager skridtet fuldt ud og forbyder alt, siger hun til TV 2.