Pia K: Løkke er barnlig
Pia Kjærsgaard er ligeglad med, at statsministeren ikke vil have dem med i regering. Han bør koncentrere sig om at vinde valget, siger hun. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Dansk Folkepartis formand er træt af at høre på, at hun ikke skal i regering. Fokuser nu på at blive genvalgt, siger hun til Løkke.

Statsministeren er barnlig, når han kommer med en udmelding om, at Dansk Folkeparti ikke skal med i en kommende regering, mener DF-formand Pia Kjærsgaard.

"Den (udmeldingen, red.) er lidt besynderlig, men jeg er vant til det. Jeg ved ikke, om han er blevet bange for Helle Thorning Schmidt," siger hun til Newspaq.

"Det er en gold og barnlig debat, som jeg faktisk ikke har lyst til at deltage i," understreger Pia Kjærsgaard.

Kritikken kommer i kølvandet på, at både Venstre og Konservative afviser et VKO-regeringssamarbejde, hvis de bliver siddende ved magten efter næste valg.

Pia Kjærsgaard tror dog, at Lars Løkke Rasmussen er i gang med at skyde sig selv i foden. Hun mener, at vælgerne er ligeglade med debatten om en fremtidig regeringssammensætning.

"De (vælgerne, red.) vil gerne høre om, hvad landets statsminister vil rent politisk, og ikke at der er nogen, man vil lege med, og andre man ikke vil lege med," siger Kjærsgaard.

"De er bagud på tid, både Venstre og Konservative, og jeg synes, de skal fremlægge deres politiske synspunkter for at komme på banen," påpeger hun.

Selv om Lars Løkke Rasmussen altså i dag har sagt, at han ikke vil lege med Dansk Folkeparti i en regering, vil Dansk Folkeparti godt stadig lege med Løkke.

"Dansk Folkeparti har en helt klar politik, og vi siger helt klart, at vi peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Men hvad der sker derudover, det kan jeg jo ikke sige noget som helst om," siger DF-formanden og påpeger, at det slet ikke er sikkert, at hun vil i regering.

"Jeg ser det ikke som noget fantastisk."