Pia K kritiserer Fogh og Bendtsen
I sit seneste ugebrev kommer DF-formanden med kritik af både Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen i sagen om den fyrede Lars Barfoed. Over for Nyhedsavisen tilføjer hun, at hun har humoristisk sans.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, ser ud til at få det sidste ord i striden om den nu fyrede minister Lars Barfoed. I hvert fald ønsker hverken statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) eller vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) at svare igen på DF-formandens ugebrev mandag. Her beskylder hun Fogh for ikke at leve op til sit løfte om at »vogte over«, om hans ministre passer deres arbejde.

»En klar udmelding, som statsministeren så alligevel ikke har rettet sig efter,« lyder det fra Pia Kjærsgaard som forklaring på, at det var DF, der måtte trække tæppet væk under ministeren.

Den konservative formand, Bendt Bendtsen, får også et let drag over nakken for at have givet den nye minister for fødevarekontrollen, Carina Christensen (K), et stegetermometer i tiltrædelsesgave.

»Underforstået: Bare man steger kødet nok, så går det nok med de bakterier. Lidt dumt, siger jeg bare,« skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

Nu var det dog Lars Barfoed (K), og ikke Bendtsen, der gav stegetermometeret i gave, og det var mest ment som et humoristisk indslag, lyder det fra Lars Barfoed:

»Hvis man polemiserer mod det, så mangler man humoristisk sans,« siger Lars Barfoed.

Pia Kjærsgaard, mangler du humoristisk sans?

»Hahaha, nu er vi ude i hjørnerne i den her sag. Jeg tror ikke, den kan drives meget længere.«

Det var dit ugebrev, der bragte os ud i hjørnet.

»Ja ja. Men hvis jeg ikke havde humoristisk sans, havde jeg ikke siddet på Christiansborg så mange år.«

Gaven var egentlig fra Lars Barfoed og ikke Bendt Bendtsen.

»Skrev jeg Bendt Bendtsen? Det var en smutter,« forklarer Pia Kjærsgaard.

Efter interviewet ringer en medarbejder fra Dansk Folkeparti til Nyhedsavisen og forklarer, at navneforvirringen i partiformandens ugebrev skyldtes en fejl hos korrekturlæseren, og at Pia Kjærsgaard oprindeligt havde skrevet Lars Barfoed.