Pia K. i modvind - danskerne siger ja til tørklæder

Danmark

Et forbud mod tørklæder vækker ikke begejstring hos danskerne. Pia Kjærsgaard kalder det nedslående.

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard er kommet i modvind.

En Rambøll-måling foretaget for Jyllands-Posten viser nemlig, at danskerne over en bred kam ikke har noget imod tørklæder. Dansk Folkepartis leder har så sent som i maj måned foreslået et totalforbud mod tørklæder i alle offentlige institutioner, men det forslag har hun altså ikke befolkningens opbakning til.

Til gengæld bakker 38 procent af hendes egne vælgere op om forslaget. Alligevel kalder partiformanden, målingen ”nedslående”.

- Jeg tror ikke danskerne har indset, hvad tørklædet egentlig betyder. De fleste siger ”Herregud det er bare 30 gram tekstil”, sådan som nogen har forsøgt at bilde dem ind. De kan ikke se, hvad det betyder, at det er et signal om kvindeundertrykkelse og om, at man ikke vil være del af det danske samfund, fuldt og helt, siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.

Generelt mener danskerne, at det er helt i orden at iklæde sig tørklædet, hijab, som dækker hovedet, halsen og skuldrene, mens ansigtet er frit. Hele 71 procent vil ikke have noget forbud af hijaben, mens 15 procent mener, det skal forbydes i det offentlige rum.

Anderledes er holdningen til Niqab’en, som dækker hele ansigtet. 48 procent af befolkningen mener, at Niqab’en skal forbydes for offentligt ansatte.

Kendte

Cruise frygter Corona

Flygter fra Italien