Pia K: Fogh er for passiv som leder
Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, langer ud efter statsministeren. Han bør udvise bedre lederskab og skifte ministre ud, mener hun.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har ikke styr på tropperne - hverken sine ministre eller partisoldater. Det mener Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, som derfor opfordrer Fogh til at snarest at sætte et nyt ministerhold.

»Jeg så meget gerne, at han satte sig i spidsen og viste noget mere lederskab,« siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.

Det er ringe meningsmålinger og dårlige sager i efteråret, ikke mindst kødskandalen, som for få uger siden fik DF til at tvinge familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (K) ned af ministertaburetten.

Pia Kjærsgaard mener dog ikke, at et ministerexit er nok til at genoprette vælgertilliden til VK-regeringen, som DF har været fast støtteparti for siden 2001.

»Jeg tror ikke, at vælgerne har tillid til Helle Thorning-Schmidt (S), men det nytter ikke noget, at regeringen bare passivt går og venter på, at vælgerne på et tidspunkt får lov til at tale,« siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.

Venstre politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, afviser Pia Kjærsgaards kritik. Han mener, at det vigtigste er, at regeringen og DF møder op efter juleferien med fornyet energi, og at DF fortsat støtter regeringen frem for at kritisere den.