Pia K. følges af livvagter døgnet rundt
Læs her, hvad der har ført til, at Pia Kjærsgaard siden 2006 har haft konstant beskyttelse af livvagter.

Dansk Folkepartis afgående leder Pia Kjærsgaard har haft politibeskyttelse ved særlige tilfælde i en årrække, og siden 2006 haft 24-timers beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Følgende trusler og overfald mod Pia Kjærsgaard er tidligere kommet til offentlighedens kendskab:

* 24. marts 1998:

Pia Kjærsgaard bliver overfaldet og forfulgt af en gruppe autonome på Nørrebro i København. Herfra bliver hun eskorteret bort af politiet i en af deres mandskabsvogne. Der blev blandt andet kastet tomater og sten mod bankens facade.

* 10. juni 2001:

Pia Kjærsgaard bliver omringet og føler sig truet af demonstranter under det danske mindretals årsmøde i Flensborg, hvorefter politiet bringer hende i sikkerhed i en guldsmedebutik.

* 9. november 2002:

DF-lederen føler sig så truet af en kvinde i det indre København, at hun trækker en peberspray op af tasken og truer kvinden. Pia Kjærsgaard får efterfølgende en bøde på 3000 kroner for ulovlig våbenbesiddelse.

* 18. februar 2010:

Pia Kjærsgaard modtager et brev med mordtrussel, der blandt andet indeholder en dusør på 500.000 kroner på partilederens hoved. Fem mænd bliver anholdt i sagen, men siden løsladt.

* 25. august 2011:

En kvinde spytter Pia Kjærsgaard i ansigtet under en Dolly Parton-koncert i Forum i København. Kvinden bliver efterfølgende idømt en bøde på 4000 kroner.

* 20. september 2011:

En 15-årig dreng får en betinget fængselsdom for trusler, fordi han på Facebook i en kommentar skriver "Fuck Pia K. Du skal dø, din fucking hund".

* 20. januar 2012:

Rapperen Nicholas "Kidd" Westwood siger blandt andet i et videointerview på YouTube: "Jeg håber, nogle dræber Pia K og Morten Messerschmidt." Siden undskylder han sine udtalelser og siger, at han talte over sig.

/ritzau/