Kendt eks-borgmester har fået nyt job: Ville afluses fra politik

Arbejdsliv
(Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix / Ritzau)
Pia Allerslev har efter en lang periode med afslag fra erhvervslivet fundet den rette hylde som selvstændig konsulent i samarbejde med kommunikationsbureauet Sincera.

Pia Allerslev forlod posten som Venstres børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune i 2017. Ligesom de fleste andre eks-politikere troede hun, at hun skulle arbejde med ledelse.

Men der var flere bump på vejen til et ledelsesjob, end hun lige havde regnet med. Hun oplevede nemlig, at mange i erhvervslivet stillede spørgsmålstegn til, hvor meget ledelseserfaring, hun egentlig havde. 

Derfor understreger hun nu, at mange politikere rent faktisk er meget involveret i det driftsmæssige arbejde som politiker. Det skriver Berlingske Business i et interview med Pia Allerslev. 

- Vi politikere får en masse erfaring ved at være politisk aktive og sidde på politiske topposter, men jeg tror, at der mangler en forståelse i erhvervslivet for, hvad den erfaring rent faktisk kan bruges til. Vi mangler at få oversat, hvad politisk erfaring kan bruges til i privat ledelse, siger Pia Allerslev til Berlingske Business.

Hun har bevidst valgt ikke at arbejde sammen med andre eks-politikere, fordi hun med hendes egne ord gerne ville "afluses" fra politik. 

- Det har nok ligget hos mig, at jeg egentlig gerne ville "afluses." Jeg har forladt politik og har ikke lyst til at blive ved med at fedte mig ind i det og fortsætte med at være en politisk profil. Jeg fortsætter selvfølgelig med at bruge mit politiske netværk aktivt, men jeg havde lyst til at være selvstændig, siger Pia Allerslev.

Det ønske om at være selvstændig mundede efter en række afslag fra job i erhvervslivet, til en periode som selvstændig konsulent, som udviklede sig til et samarbejde med bureauet Sincera, et kommunikationsbureau, som arbejder med CSR og sociale opgaver. 

Her betyder kendisfaktoren til gengæld en del. Pia Allerslev har både arbejdet i et offentligt erhverv og har deltaget i programmer som Vild med dans, hun vækker derfor genkendelse hos mange.

Hun beskriver, at det bestemt er et plus, når hun sidder i møde med eventuelle kunder, at de ved, hvem hun er.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet