Peter Gade videre i Malaysia
Trods sygdom klarede Peter Gade sig videre til anden runde i Super Serie-turneringen i Malaysia.

Han har lige rejst sig fra sygelejet, men det generer tilsyneladende ikke Danmarks bedste badmintonspiller, Peter Gade, som tidligt onsdag gik videre til anden runde i turneringen i Malaysia.

Peter Gade var hårdt presset i første sæt mod hollænderen Eric Pang, men han vandt alligevel kampen ligesom de øvrige danskere, der indtil videre har været i aktion i Super Serie-turneringen.

»Jeg tager det sæt for sæt,« sagde Peter Gade forud for mødes med Eric Pang fra Holland, og nu kan den 30-årige dansker se frem til i hvert fald to sæt mere i Malaysia Open.

Hård anden runde

Peter Gade overlevede en matchbold ved stillingen 19-20 i første sæt, men fik hevet sættet hjem med 22-20, og derfra var der ingen tvivl om sejren mod hollænderen, der er nummer 18 på verdensranglisten. I begyndelsen af andet sæt scorede Peter Gade otte point i træk og bragte sig foran 10-4, og derfra øgede han stille og roligt føringen frem til slutresultatet 21-11.

På grund af sin sygdom besluttede Peter Gade først i går at stille op i Malaysia Open, men trods den dårlige optakt til turneringen, er han altså nu klar til anden runde, hvor han skal møde Ronald Susilo fra Singapore.

»Susilo er en hård modstander. Under normale omstændigheder ville jeg have en rigtig god chance for at vinde – det har jeg stadig, men er selvfølgelig lidt mere usikker på, hvor jeg står. Jeg har heldigvis masser af tid til at slappe af før kampen i morgen aften, så de næste 30 timer skal gå med at sove, spise og drikke. Så må vi se,« siger Peter Gade, der var godt tilfreds med sin indsats i første runde.

»Jeg var selvfølgelig lidt spændt på, hvordan kroppen og benene ville have det, når jeg skulle i gang, men synes faktisk, at det gik okay. Jeg kunne godt mærke, at jeg skulle bruge lidt tid i første sæt på at finde timingen og følingen med boldene og hallen. Jeg har jo ikke haft mulighed for at træne i hallen før dagens kamp, og det kunne jeg godt mærke,« siger Peter Gade.

»Fysisk var det faktisk okay, men selvfølgelig kan jeg godt mærke, at jeg har været sat tilbage i forhold til da jeg tog fra Danmark. Omvendt havde jeg ikke regnet med at blive klar til i dag, og havde du spurgt mig for tre dage siden, havde jeg ikke givet en kampstart mange chancer. Så et eller andet sted nyder jeg bare at kunne spille, men jeg bliver nødt til at sænke forventningerne i forhold til før jeg blev syg og så tage en kamp ad gangen.«

Sikker sejr i tre sæt

Mixeddoublerne Lars Paaske/Mette Schjoldager og Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl er ligeledes videre til 2. runde med sejre i to sæt, mens Tine Rasmussen måtte bruge tre sæt på at slå Rachel Hindley fra New Zealand.