Peter Gade udskrevet
Mandag blev Peter Gade udskrevet fra hospitalet i Kuala Lumpur, men det er stadig usikkert, om han stiller op i årets første Super Serie-turnering.

En træt Peter Gade kunne mandag endelig tjekke ind på spillerhotellet i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur efter nogle dage i en sygeseng på et lokalt hospital.

Peter Gade blev natten til lørdag syg under flyveturen til Malaysia, hvor han kastede op flere gange og havde smerter i hoved og arme. I første omgang havde de malaysiske læger svært ved at finde ud af, hvad Peter Gade fejlede, men det viste sig, at den 30-årige dansker led af en sjælden type migræne. Da først lægerne havde stillet diagnosen og fundet den rigtige behandling, gik det hurtigt fremad, og mandag formiddag dansk tid, kunne Danmarks Badminton Forbund meddele, at Peter Gade havde sluttet sig til resten af truppen.

»Peter har det meget bedre nu, men han er træt og har brug for at hvile sig,« siger landstræner Steen Pedersen. Af samme årsag er der tvivl om, hvorvidt Peter Gade bliver frisk nok til at stille til start i Malaysia Super Series, hvor han efter planen skulle spille sin første kamp på onsdag.

»Han er nervøs for, om han kan fremprovokere noget, ved at spille allerede onsdag,« siger informationsmedarbejder i Danmarks Badminton Forbund, Claus Rasmussen til Ritzau.

Det er endnu også for tidligt at sige, om Peter Gade stiller op i næste uges Super Serie-turnering i Sydkorea, eller om han i stedet rejser hjem til Danmark. Nu skal han i første omgang hvile sig oven på den ubehagelige oplevelse.