Person mistænkt for angreb i Canada er somalisk statsborger

En mand fra Somalia, der har søgt om flygtningestatus i Canada, menes at stå bag angreb i Edmonton lørdag.
Den mistænkte mand risikerer at blive anklaget for blandt andet fem drabsforsøg. Her ses en væltet varebil, som blev stoppet i en politijagt, efter at den havde ramt ramt fire personer.
Den mistænkte mand risikerer at blive anklaget for blandt andet fem drabsforsøg. Her ses en væltet varebil, som blev stoppet i en politijagt, efter at den havde ramt ramt fire personer. Foto: Michael Mukai/AFP

En mand, der mistænkes for at stå bag et angreb på en politimand i Edmonton lørdag aften, er somalisk statsborger, som har opnået flygtningestatus i Canada.

Det oplyser canadisk politi på et pressemøde sent søndag aften dansk tid ifølge Reuters.

Politiet oplyser ikke navnet på manden, som blev anholdt lørdag, men fortæller, at han tidligere har været i myndighedernes søgelys.

I 2015 modtog politiet således information om, at han havde givet udtryk for "ekstremistisk ideologi". Men det blev vurderet, at han ikke udgjorde en trussel.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, har betegnet hændelsen i Edmonton som et "terrorangreb".

- Mens efterforskningen fortsætter, indikerer de første meldinger, at dette er endnu et eksempel på det had, som vi må fortsætte med at være vagtsomme overfor, sagde han i en udtalelse.

Angrebet skete klokken 20.15 lokal tid.

Her ramte en bil en barrikade og en færdselsbetjent, som blev kastet gennem luften. Politimanden blev ramt af en hvid Chevrolet Malibu uden for Alberta's Commonwealth Stadium i Edmonton, har byens politichef, Rod Knecht, oplyst.

Chaufføren steg derefter ud af bilen og gik til angreb på den sårede politimand med en kniv. Bagefter flygtede gerningsmanden til fods.

Nogle få timer senere lige før midnat lokal tid blev en lejet varevogn stoppet ved en kontrolpost.

Men bilen speedede op, og en biljagt begyndte.

Den lejede varevogn ramte under biljagten fire fodgængere, inden den væltede, og den mistænkte blev anholdt.

I den bil, der ramte politibetjenten, fandt politiet et Islamisk Stat-flag, skriver AP.

Den mistænkte vil ifølge nyhedsbureauet sandsynligvis blive tiltalt for blandt andet terrorisme og fem tilfælde af drabsforsøg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.