Administration 

Pernilles dreng kom i kløerne på pædofil: - Politiet tog mig ikke seriøst

Dette er et modelfoto og ikke et billede af Pernille Ottesens søn. (Foto: Modelfoto: Pexels)

Klare beviser og en plettet straffeattest hos den mistænkte var ikke nok til, at en anmeldelse om pædofili blev taget alvorligt af politiet. Det mener frustreret mor.

Pernille Ottesens søn modtog billeder, video og beskeder af krænkende karakter fra en tidligere dømt pædofil. Alligevel gik der et halvt år fra hendes anmeldelse, til manden blev afhørt af politiet. Og først et år efter var sagen afsluttet.

Hun råber nu systemet op, for at andre familier ikke skal gennem det samme følelsesmæssige helvede som deres.

Hele sagen starter på en sommerlejr for crosskørere i Grenaa i 2017. Her deltager Pernilles søn sammen med sin far.

På lejren kommer og går mange børn og unge med benzin i blodet, og desværre for familien også en dengang 23-årig mand med mest interesse for børnene.

Pludselig ændrer kontakten karakter

Han kommer i kontakt med Pernilles ni-årige søn ved at give gode råd til cross-sporten, og i den følgende tid spørger han ind til, hvordan det går sønnen. Pludselig vender den 23-årige mand på en tallerken.

- Til at starte med er det kun basale spørgsmål for at lære min dreng at kende, men fra december er det så daglige videoer, hvor han onanerer, og han begynder at spørge min søn, om han vil have den bagi, siger Pernille Ottesen til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Samtalerne bliver mere og mere seksuelt grænseoverskridende, og den unge mand vil også gerne mødes med min søn. Heldigvis vil han ikke det, siger Pernille Ottesen.

Alt det finder moren først ud af i marts – flere måneder efter det starter. Sønnen er flov og bange for konsekvenserne, hvis han fortæller om krænkelserne. Manden truer nemlig med at komme efter drengen og familien.

Bryder sammen og fortæller alt

En dag bliver det dog for meget. Sønnen bryder sammen og fortæller alt. Det giver god mening, fordi han i en længere periode har været trist og ked af det.

- Der er jeg selvfølgelig helt rundt på gulvet, det er en forælders værste mareridt. Jeg skynder mig at kontakte politiet i Horsens og indgive en anmeldelse, lyder det fra Pernille Ottesen.

Heldigvis har familien navn, telefonnummer, adresse og arbejdsplads på den mistænkte, noget som ikke altid er tilfældet i krænkelser over nettet.

Moren forventer derfor, at sagen hurtigt kan komme i gang. Hun tænker, at en måned må være nok til at få et overblik over sagens beviser, blandt andet fra sønnens mobiltelefon, og til at få afhørt den 23-årig mand, der bor i Norddjurs Kommune.

Hun tager grueligt fejl.

Får aldrig svar

Gennem de kommende måneder må hun og familien gang på gang sande, at det tager uforståeligt lang tid at komme videre med sagen. Gentagne gange rykker Pernille Ottesen først Sydøstjyllands Politi og siden Østjyllands Politi for svar.

- De ringer aldrig tilbage. Kun én gang har de svaret på en af mine mange mails. De tager mig ikke seriøst. Det bliver man dybt frustreret over, og jeg føler en ligegyldighed. Synes de bare, jeg er en hysterisk mor?

Undervejs får hun flere forklaringer på den træge fremgang. Det tager for eksempel 12 uger at sende sagen fra Sydøstjyllands Politi til Østjyllands Politi. I sidstnævnte bor den mistænkte.

Ifølge Pernille Ottesen går der også et halvt år, inden manden bliver afhørt. Noget hun på ingen måde forstår.

- Det kan være, at jeg er naiv, men jeg troede, at man ret hurtigt ville banke på hans dør og afhøre ham. Det viser sig, at han er tidligere dømt, og det må da forstærke mistanken.

- Jeg frygter også, at han har arbejdet på flere ofre, og at han kunne være bremset før.

Uacceptabelt langsomt forløb

I den her periode har familien, der bor i Yding nær Horsens, det hårdt. De mange ubesvarede spørgsmål og uklarheden nager, og sønnen er bange.

- Hvordan forklarer man sin dreng, at der ikke sker noget? Han er bange for, at manden kommer efter ham og henter ham efter skole. Han spørger, om politiet ikke tror på ham, og om det er ham, der er noget galt med. Det er hårdt, fortæller Pernille Ottesen.

Familien får tilknyttet en advokat, Ole Møller Jespersen, der er mindst lige så fortvivlet over sagsforløbet. Et han aldrig har set så langstrakt i sådan en sag før.

- Forløbet er uacceptabelt langsomt. Det er usædvanligt, at det tager så lang tid. Når man har med børn at gøre, skal sagen fremmes effektivt og med en rimelig hurtighed af hensyn til barnet og familien, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den langstrakte sagsbehandling i en på papiret simpel sag at gå til skyldes ifølge ham formentlig to ting: Dårlig koordinering mellem politikredse og lav prioritering.

- Man må konstatere, at her har man ikke prioriteret sagen tilstrækkeligt højt. Der er nogle indlysende hensyn, når vi har med børn at gøre, som man ikke har taget, siger advokaten.

Slap for yderligere straf

Han mener, at politiets ledelse må tage sine sagsgange op til revurdering, og samme mening er familien i Horsens af.

Punktummet i deres sag blev sat i marts i år. Et år efter anmeldelsen indløb.

Den 23-årige fik et tiltalefrafald. Han betegnes som skyldig, men da han i samme periode har fået en dom for fysisk at krænke mindreårige, har politiets anklagemyndighed vurderet, at han ikke ville få en strengere straf med Pernilles søns sag oveni.

Manden er grundet sin mentale tilstand idømt en behandlingsdom, hvor han i op til tre år skal overvåges af Norddjurs Kommune og efterkomme kommunens bestemmelser om ophold og arbejde samt seksualvejledning.

Er nu stoppet til cross

Under alle omstændigheder sidder familien tilbage med en tom følelse.

- Jeg føler nok lidt, at han "går fri". Jeg ville i første omgang gerne have, at han fik en plet på straffeattesten, så han bliver holdt øje med. Men det virker til at være lidt lige meget, at han har det, siger Pernille Ottesen.

Hendes søn har fået en erstatning på 8000 kroner, er nu stoppet til cross og er via psykologhjælp kommet så godt videre som muligt.

Men familien ønsker at gøre en forskel for andre og håber på at kunne råbe politikere og politiet op.

Politiker kræver handling

Medlem af Folketingets retsudvalg, Michael Aastrup Jensen (V), forstår da også udmærket Pernille Ottesens frustration over sagsforløbet, og han kræver nu bedring.

- Som alle forældre synes jeg, at det er dybt forkasteligt, at man lader en ung dreng sidde i det uvisse. Det virker mystisk, at sagen har skullet tage så lang tid, også når der ligger flere klare beviser, siger politikeren til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er for dårligt af politiet, og vi risikerer, at folk mister tilliden til politiet. Når det drejer sig om krænkelserne mod børn, så bør det være øverst på dagsordenen, fortsætter han.

Netop at der her er tale om forbrydelser mod en mindre-årig dreng gør ifølge Michael Aastrup Jensen, at sagen bare skal håndteres hurtigere.

- Der er mange følelser på spil, familien er dybt rystet, og moren frygter jo for, at den pædofile slår til igen, siger Michael Aastrup Jensen.

Han vil nu på baggrund af Pernille Ottesens oplevelser kræve svar fra justitsministeren på, hvorfor en sag som denne kan tage så lang tid. Og om det skyldes dårlig koordinering mellem politikredse.

Vi har været i kontakt med den dømtes familie. Hverken den dømte eller familien ønsker at medvirke i historien.

Politiet indleder klagesag

Sydøstjyllands Politi er blevet bekendt med Pernille Ottesens henvendelse til TV 2 Østjylland via Østjyllands Politi.

- Det lyder som om, hun og hendes familie har haft en træls oplevelse med politiet. Det kan vi bestemt ikke være tilfredse med. Jeg har allerede været i kontakt med Pernille Ottesen, og vi har aftalt, at vi nu indleder en klagesag om forløbet, siger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forklarer også, at grunden til at de vælger at tage dette skridt, er, at de på den måde får en ramme til at undersøge de mange oplysninger og afdække, hvad der er op og ned i forløbet.

- Så kan vi bedre drage læring af forløbet. Vi i politiet ønsker jo, at borgerne møder et professionelt og dygtigt politi. Vi ved, at de møder et travlt politi, men derfor skal vi stadig være både professionelle og dygtige. Det omfatter i høj grad også den måde vi møder borgerne, når de retter henvendelse til os i konkrete verserende sager, siger han til TV2 ØSTJYLLLAND.

Sagsforløbet

Uge 28 2017: Ofret og den dømte mødes for første gang til en crosslejr i Grenå.

16. marts 2018: Sagen opdages af drengens familie og anmeldes til Sydøstjyllands Politi.

10.april 2018: Drengens telefon er udlæst af Sydøstjyllands Politi.

13. juni 2018: Afhøring af ofret.

7. august 2018: Den tiltalte får en dom i en anden sag om blufærdighedskrænkelse.

4. oktober 2018: Afhøring af den tiltalte.

22. februar 2019: Tiltalefrafald til den tiltalte. Det vurderes, at hans dom afsagt i august 2018 ikke vil blive skærpet på trods af den nye sag.

20. juni 2019: Der sættes et endeligt punktum i sagen, da ofret bliver tildelt en erstatning på 8000 kroner.

Kilde: Østjyllands Politi og privat

  

 

TV2 ØSTJYLLAND

Karsten Ree
Kendte

Sjov video: Ser ikke Jannis numse-rysten

højresvingsulykke
Krimi

Så skete det igen: Ung pige dør i højresvingsulykke

Jeanette Ottesen
Kendte

Dansk stjerne-svømmer: Selvbiografi på vej

hoved
Nyheder

Barn fik hoved i klemme: Måtte klippes fri

Mallorca
Rejser

Vildt: Rekordbillige rejser

mary
Kongelige

Kronprinsesse Mary: Bakker prins Christian op

Zangenberg
Kendte

Julie Zangenberg: Venter en dreng

ulve
Dyreliv

Nyd naturen - sammen med ulvene

Biden
Nyheder

Vil halvere udslip af drivhusgas 

Et herskabeligt rødstenspalæ
Livsstil

Københavns dyreste villa

Havvindmøller i bugt
Nyheder

Hidtil varmeste år i Europa

Penge på et bord
Nyheder

Sidste chance for at spare

tusindvis af kroner i skat

Billede af Retten i Viborg
Krimi

Hvidvaskede 8 millioner

med falske fakturaer

En mand med briller og grøn frakke i solskinnet
Kendte

Anders Langballe skilt

efter blodprop

Unge sidder udenfor og drikker vin
Nyheder

Dagens afstemning:

Skal aldersgrænsen for køb

af alkohol sættes op

En masse skyskrabere i Hongkong
Helt vildt

90-årig kvindelig milliardær

franarret 200 mio. over telefonen

Stars and Stripes og sejl for den amerikanske ambassade i København
Corona

USA advarer:

Rejs IKKE til Danmark

En øldåse i en hånd
Sundhed

Tal med dit barn om alkohol

En brændende villa med vand pøset på
Krimi

Voldsom brand i Vojens

En gennemhullet lastbil
Krimi

Medskyldig bag Nice-angreb anholdt

Et udbrændt bibliotek
Nyheder

Store ødelæggelser i Cape Town

To drenge i jakkesæt ved bord
Advertorial

Annonce

Få din pension optimeret hos en professionel pensionsrådgiver

Mette Frederiksen interviewes udendørs
Nyheder

Mette Frederiksen:

Det mest kritiske er bag os

Blå blink på politibil
Krimi

Naboer i slagsmål:

Mand afgået ved døden

servering underdørs
Nyheder

BILLEDSERIE: Genåbning puster liv i caféer og storcentre

billede af vinflasker
Mad og drikke

Sådan får du vinen

til at smage bedre

Portræt Dronning Elizabeth
Kongelige

Midt i sin største sorg:

Rørt dronning takker 

Demonstranter med røde faner
Nyheder

1. maj  aflyst - igen

Ubåd på havet
Nyheder

Ubåd med 53 ombord sporløst forsvundet

Skilt der advarer mod fugleinfluenza
Sundhed

Udbrud af fugleinfluenza:

19.000 gæs og ænder aflives

ung mand med kasket tager sig til hovedet
Sundhed

Dine tømmermænd

bliver mindre med årene

mads mikkelsen smiler
Film og TV

Mads Mikkelsen afslører:

Var ved at ødelægge

Bond-film 

prinsesse isabella sidder og smiler
Kongelige

Se Marys nye

fødselsdagsbilleder

af prinsessen 

Christina Nørby Ibsen poserer for kameraet
Kendte

Bubbers eks-kone:

Jeg var nødt til

at rejse mig

folk sidder udendørs og skåler med rødvin i glassene
Nyheder

Dagens afstemning:

Er dine tømmermænd 

blevet mildere?

lille ø set fra luften
Livsstil

Køb din egen ø

med millionrabat 

mand på vej ind i storcenter
Corona

Sådan genåbnes

Danmark i dag 

mand testes for corona med podepind
Corona

Opfordring:

Bliv testet på mindre

travle tidspunkter 

En hånd holder et lille legetøjshus
Forbrugerguides

Derfor skal du få lavet et salgstjek af din bolig

Nyheder

Vi bruger 5 millioner

engangsmundbind

om dagen

En politimand i USA med mundbind i en retssal
Krimi

SKYLDIG * SKYLDIG * SKYLDIG

helikopter og ambulance på mark
Krimi

Mand i kritisk tilstand

efter jordskred 

Udendørs servering på restaurant.
Corona

Klar til genåbning:

233.000 har booket bord

Retten i København set ude fra
Krimi

To mænd dømt efter næsten 800 tiltaler

politibil holder ved siden af mand med banner
Nyheder

15-årig sort teenagepige

dræbt af politi i USA

Skilt med retning til kræftbehandling på hospital
Nyheder

Rekordmange penge til Kræftens Bekæmpelse

Sammenbidt Naser Khader
Nyheder

Naser Khader:

Undskyld!

Front på McDonalds-restaurant
Krimi

Mand stukket ned ved McDonald's

Lykke Sand portræt
Underholdning

Rita-skuespillerinde er gravid

Mia Wagner står og kigger ved kysten i Vedbæk
Kendte

Smaskforelsket

Mia Wagner: Her er

min nye kæreste

sonja richter kigger ind i kameraet
Kendte

Sonja Richter om

skuespildrømmen:

Det var skamfuldt

Masser af skrabelodder i en bunke
Nyheder

Nybagt millionær:

Mit hjerte var ved at hoppe

ud af kroppen

Pakke med vacciner fra Johnson&Johnson
Nyheder

EMA: Mulig sammenhæng mellem Johnson-vaccine og blodpropper

birgitte reimer sidder i badekar på et sort hvidt foto
Nyheder

Birgitte Reimer er død

lars løkke rasmussen iført jakke og slips
Nyheder

Dagens afstemning:

Kan Løkkes parti

gøre en forskel?

luftfoto af hedebrand
Krimi

Advarer om brandfare: 
Vær forsigtig derude

motorcyklist giver fuckfinger til politiet på motorvej
Krimi

Vanvid: Video viser

motorcykel med

300 km/t 

poltibiler og redningsmandskab arbejder vejkryds efter trafikulykke
Krimi

Cyklist ramt af lastvogn

ulf pilgaard sætter fodaftryk i cement
Kendte

Ulf Pilgaards sidste

fodaftryk 

Sundhed

Kongehusets

teenageprinsesse

fylder 14

lars løkke rasmussen i jakke og blå skjorte
Nyheder

Medvind til Løkke

i ny måling

Nyheder

Minister vil kigge

på udskældt

reservationskrav

mand i beskyttelsesdrag kigger i mikroskop
Corona

Bliv smittet igen

og tjen 40.000 kroner 

mus sidder på bagben
Sundhed

Spis ikke denne ost: 
Risiko for muselort

kvinde står foran bord til på pressemøde
Nyheder

Besvimede på pressemøde:

Jeg er i god bedring

udbrændt bil ligger på ladet af en lastbil
Krimi

Mistanke:

To mænd dræbt 
i selvkørende bil 

morten messerschmidt sidder i folketingssalen
Krimi

Morten Messerschmidt

tiltales for dokumentfalsk

SAS fly letter
Nyheder

Nu lempes rejsevejledninger

- ferierejser frarådes fortsat

cykel med barnestol kører forbi blomster på fortov
Krimi

21-årig kørte femårig

ihjel og stak af:

Jeg så dem ikke 

skuespillerne laura drasbæk og peter mygind poserer for kameraet
Film og TV

Mere Sommerdahl 
på vej 

Susan Astani og Christian Kjær hånd i hånd klædt i sort med alvorlige miner.
Kendte

Tvunget til at

sælge slot

lille nasa-helikopter i luften
Helt vildt

Historisk:

Helikopter fløj på Mars

Bodil Jørgensen i rollen som barejeren i "Minkavlerne".
Film og TV

Bodil Jørgensen om

mink-serie: Københavnerne

har ikke forstået den

En AstraZenca vaccine bliver trukket op i en kanyle.
Corona

Dagens afstemning:

Ville du frivilligt tage 

AstraZeneca-vaccinen?

En masse politibiler, betjente og teknikere udenfor et rækkehus på Amager.
Krimi

200 kilo sprængstof

afsløret på Amager

Simon Kvamm på scenen i X Factor han er i gråt jakkesæt.
Film og TV

Simon Kvamm med

i Toppen af Poppen:

Her er grunden

En spirende køkkenhave.
Nyheder

Kom ukrudtet i forkøbet

med dette simple trick

En mobiltelefon med appen "Min sundhed", hvor man kan finde sit corona-pas.
Nyheder

Smuthul: Sådan kan man

snyde med corona-passet

To kvinder sidder udenfor i forårssolen.
Nyheder

Nyd solen - på onsdag skifter vejret 

Stedet, hvor den lille pige mistede livet. Der er lagt blomster på fortovet.
Krimi

Anklage: Bilist på

kokain og lattergas

dræbte femårig pige