Per Stig: »Dansk Irak-politik fastlægges af Folketinget«
Anbefalingerne i Baker-rapporten flugter godt med regeringens egne planer om Danmarks fremtidige rolle i Irak, siger udenrigsminister Per Stig Møller (K). Han slår dog fast, at dansk politik ikke føres af eksperter i USA.

»Dansk Irak-politik fastlægges af Folketinget. Men alle gode indspil til den løbende justering af Irak-indsatsen er naturligvis velkomne. Derfor vil vi nu studere anbefalingerne i Baker-Hamilton-rapporten nøje, ligesom vi vil fortsætte koordinationen med vores koalitionspartnere og de irakiske myndigheder. Andet ville være uansvarligt,« skriver udenrigsminister Per Stig Møller i en pressemeddelelse.

Han mener, at Baker-rapportens anbefalinger umiddelbart stemmer godt overens med de »tanker om justeringer«, den danske regering allerede selv har gjort sig, herunder særligt spørgsmålet om en gradvis mere tilbagetrukken rolle for de danske styrker i Irak. 

»Spørgsmålet om en konstruktiv inddragelse af Iran og Syrien er ligeledes i tråd med regeringens overvejelser, og vi har allerede haft kontakter. Men det skal ske indenfor rammerne af de beslutninger, der er truffet i FN, herunder vedrørende Irans atomprogram og Hariri-undersøgelsen,« lyder det i pressemeddelelsen.